Hlavní navigace

Roman Staněk mezi 50 klíčovými lidmi z oblasti podnikových technologií

1. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Roman Staněk (Twitter.com)
Do prestižního žebříčku časopisu Business Insider se konečně probojoval i první Čech.

Žebříček padesáti nejdůležitějších osobností podnikových technologií pravidelně  sestavuje časopis Business Insider. V seznamu, který opakovaně vede Larry Ellison (Oracle), nechybí známá jména jako je Steve Ballmer (Microsoft), Linus Torvalds (Linux Foundation) nebo Michael Dell (Dell). Letos poprvé se do něj dostal i první Čech.

GoodDataRoman Staněk si své místo v žebříčku zajistil díky úspěšnému start-up projektu GoodData z kategorie Business Inteligence. Centrála firmy je v San Franciscu a mj. má i dvě vývojová a operační pracoviště v České republice (Praha a Brno). GoodData poskytuje formou služby (SaaS) analýzu rozsáhlých obtížně klasifikovatelných dat, jako jsou právě data vyprodukovaná při obchodní činnosti firem. Redakce časopisu ocenila obchodní úspěch firmy, které se podařilo uskutečnit v posledním roce 40 šesticiferných obchodních kontraktů.

Roman Staněk získal zaslouženou pozornost již svými předchozími úspěsnými projekty. Tím prvním bylo založení vývojářské společnosti NetBeans, jejíž produkty usnadňovaly vývoj aplikací pro Javu. NetBeans koupila v roce 1999 společnost Sun Microsystems (a nyní je v portfoliu Oraclu). Druhým úspěšným projektem byla firma Systinet, která produkovala software pro řízení architektury orientované na služby (SOA) a životních cyklů aplikací. Systinet převzala v roce 2006 společnost Mercury Interactive (nyní v portfoliu HP).

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: Business Insider

G+

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku