Hlavní navigace

Rudolf Urbánek povede od 1. března 2018 Microsoft

29. 1. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Microsoft
Česká a slovenská pobočka společnosti Microsoft bude mít od 1. března 2018 nového generálního ředitele. Po téměř pěti letech vystřídá dosavadní šéfku, Biljanu Weber, Rudolf Urbánek (38). Biljana Weber přebírá od 1. dubna 2018 vedení segmentu podnikových aplikací pro západní Evropu.

Rudolf Urbánek přichází do Microsoftu po 16 letech ve společnostech T-Mobile Czech Republic a Slovak Telekom. V posledních letech zodpovídal jako výkonný ředitel segmentu podnikových zákazníků pro český a slovenský trh za veškerou obchodní strategii v obou zemích od vedení přímých i nepřímých prodejních kanálů přes marketing, vývoj nových produktů, plánování a analýzy po řízení vztahů se zákazníky, zákaznické služby a ICT dodávky.

příloha_ovladnete_sva_data

Během svého působení v T-Mobile měl Rudolf příležitost podílet se na řadě zásadních změn souvisejících jak s vývojem telekomunikačního trhu, tak s transformací společnosti. Zodpovídal například za obchodní integraci společností T-Mobile, GTS a T-Systems, úspěšně řídil přechod T-Mobile Czech Republic k plně integrovanému ICT a telco operátorovi v podnikovém segmentu s rostoucími tržbami a tržními podíly ve stávajících i nových segmentech trhu a podílel se na dosažení synergií plynoucích z obchodního propojení českého a slovenského trhu v korporátním segmentu.

Rudof Urbánek vystudoval Ekonomickou univerzitu v Bratislavě. S manželkou a dvěma dětmi žije v Bratislavě, jeho vášní je sport, zejména lyžování, rád čte a cestuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku