Hlavní navigace

V UPC mají dětský i dobrovolnický den dvakrát ročně

17. 7. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: UPC
V Meziboří, Ostravě i Praze v závěru června proběhl letos už druhý dětský den společnosti UPC. Desítky dětí zaměstnanců operátora si letos svůj den užily už podruhé. Poprvé to bylo v únoru během pololetních prázdnin, kdy většina rodičů řeší, jak se o své děti během pracovního dne postarat. Zaměstnanci firmy pro ně připravili řadu aktivit, od kouzlení a her až po návštěvu ZOO.

„Práce je sice důležitá, ale rodina je pro většinu lidí na prvním místě. Během celého roku proto myslíme na rovnováhu mezi prací a soukromím a máme radost, že se nám obojí daří spojovat i v rámci aktivit interní komunikace. Kromě dětských dní naši zaměstnanci v pracovní době pomáhají různým charitativním projektům jako dobrovolníci, učí seniory pracovat s počítačem nebo darují krev,“ říká Karel Smrž, ředitel pro značku a komunikaci UPC.

Dětské dny zaměstnanci UPC pořádají od roku 2016 a díky jejich oblibě u dětí i dospělých se je od roku 2018 rozhodli organizovat dvakrát ročně. Letos v červnu pobočka firmy v Meziboří hostila přes 30 dětí, které měly za úkol dorazit v karnevalových maskách. Byl pro ně připraven pestrý program na zahradě firmy, včetně malování na obličej, občerstvení a diskotéky. V Ostravě zase celé rodiny zaměstnanců společně vyrazily na komentovanou prohlídku do ZOO. V Praze se dětského dne zúčastnilo přes 40 dětí. Ty se rozdělily do barevných skupin a se svými průvodci plnily zadané úkoly v blízkém parku Folimanka. Vzhledem k horkému počasí měly i stříkací pistole a na dvoře firmy malé bazénky s vodou. Děti si také mohly zaskákat na velkém hradu ve tvaru pirátské lodi.

příloha_ovladnete_sva_data

Na jaře a na podzim mají zaměstnanci UPC i dobrovolnické dny. Na mnoha místech republiky pak pracují pro různé dobročinné organizace. V poslední době se vydali pomáhat například FOKUSu Mladá Boleslav, který poskytuje sociální služby dlouhodobě vážně duševně nemocným. Vypravili se zlepšovat ZOO Ústí nad Labem a uklízeli řeku Lučinu pramenící v Moravskoslezských Beskydech, jejíž meandry jsou od roku 1992 vyhlášenou přírodní památkou. Spolek pohraniční historie podpořili zaměstnanci operátora při dobrovolnické péči o opevnění ve Vratěníně.

Lidé z UPC se také stali Ježíškovými vnoučaty. Pro obyvatele Domova pro seniory v Krnově uspořádali dvoudenní počítačové školení. Jednomu z jejich žáků bylo 96 let. Jednalo se o pokračování kurzů, které už více než rok experti z UPC organizují pro seniory z řad svých zákazníků nebo široké veřejnosti. Mnoho zaměstnanců UPC také pravidelně daruje krev. Jen v rámci letošní jarní kampaně na darování už dalo 47 z nich celkem více než 21 litrů. Současně s tím vybrali přes 25 tisíc korun pro Nadaci na transplantaci kostní dřeně.

Pomáhání či aktivitám se svými rodinami každým rokem v rámci pracovní doby věnují desítky zaměstnanců UPC dohromady téměř tisíc hodin. Objem času i počet lidí, kteří se do nich zapojí, se průběžně zvyšuje. Firma si organizaci těchto aktivit zajišťuje vlastními silami a zaměstnanci si sami vybírají, čemu a komu budou svůj čas věnovat.

Byl pro vás článek přínosný?