Hlavní navigace

Shekar Ayyar povede novou divizi VMware

1. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: VMware
VMware se nově zaměřuje na poskytovatele komunikačních služeb a telekomunikační trh. Shekar Ayyar povede novou divizi VMware zaměřenou na poskytování jednotné Cross-Cloud Architecture a softwarově definované infrastruktury globálním poskytovatelům komunikačních služeb a telekomunikačním společnostem, které jim umožní inovovat služby a digitálně se transformovat.

Společnost VMware oznámila, že rozšiřuje své zaměření na poskytovatele komunikačních služeb (CPS) a telekomunikační společnosti. Oznámila také, že do funkce výkonného viceprezidenta a generálního ředitele telekomunikační divize byl jmenován Shekar Ayyar. Bude řídit úsilí společnosti VMware podpořit digitální transformaci telekomunikačního odvětví pomocí inovativního jednotného provozního prostředí Cross-Cloud Architecture a softwarově definované infrastruktury pro virtualizaci síťových funkcí (network functions virtualization – NFV). Ayyar bude přímo podřízený generálnímu řediteli společnosti VMware Patu Gelsingerovi a nadále povede strategické aktivity a rozvoj obchodu na úrovni celé společnosti.

příloha_ovladnete_sva_data

V současné době celosvětově působí přes 400 poskytovatelů komunikačních služeb a telekomunikačních společností, řada z nich usiluje o zrychlení inovací a rychlejší a snazší zavádění nových služeb s nižšími náklady. S pomocí řešení VMware mohou sloučit síť, cloud, mobilitu a IT architektury do konvergované, bezkonkurenčně přizpůsobivé platformy pro síťové služby a aplikace s ekonomikou provozu na úrovni standardu odvětví. VMware umožňuje podnikům zavést multidodavatelskou a multifunkční platformu NFV založenou na architektuře VMware Cross-Cloud, která je kompatibilní s platformou OpenStack a podporuje různé síťové funkce a aplikace. Společnost VMware má v současné době přes 80 produkčních implementací NFV u předních globálních poskytovatelů služeb ve všech částech světa, které realizovala buď sama nebo prostřednictvím partnerů z řad poskytovatelů síťového zařízení (Network Equipment Provider – NEP) a dodavatelů virtuálních síťových funkcí (VNF). V současné době má VMware certifikováno 24 virtuálních síťových funkcí od 20 dodavatelů jako připravených pro VMware NFV a dlouhá řada dalších VNF na certifikaci čeká.

Shekar Ayyar má vice než 15 let zkušeností z vyšších manažerských pozic v oblasti podnikového softwaru, komunikací a polovodičů. Ve své funkci řízení strategie a rozvoje obchodu je odpovědný za harmonizaci strategie u všech oblastí podnikání společnosti VMware, za řízení fúzí a akvizic a za strategické investice. Pod jeho vedením společnost VMware uskutečnila několik akvizic, včetně firem Nicira a AirWatch, a vyprofilovala se jako přední poskytovatel NFV infrastruktury. Před nástupem do společnosti VMware zastával Shekar Ayyar vedoucí pozice v oblasti řízení produktů, marketingu a rozvoje obchodu ve společnostech Lucent Technologies (nyní součást společnosti Nokia), BindView (převzaté společností Symantec) a Instantis (převzaté společností Oracle) a působil i jako konzultant ve společnosti McKinsey & Co.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku