Hlavní navigace

Amazon by se mohl vrátit do oblasti smartphonů

14. 5. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: pixabay.com
Amazonu se zatím dařilo se vším, co doposud dělal, jenže výjimka potvrzuje pravidlo, jak dokazuje případ z roku 2014, kdy tahle americká firma poprvé testovala vody smartphonů.

V současnosti se obecně nemá za to, že by Amazon na podobném řešení opět pracoval, nicméně samotná společnost evidentně nevylučuje možnost návratu k tomuto segmentu. A to i přesto, že její výše zmíněný pokus skončil ohromným neúspěchem.

Dave Limp, viceprezident Amazonu pro zařízení a Alexu, řekl listu The Telegraph, že pokud dokážou přijít s „odlišovacím nápadem na telefon, pak jistě.“

Limp poznamenal, že se jedná o velký tržní segment a bylo by zajímavé pokusit se v něm znovu prosadit. „Odpověď na otázku, zda se pokusíme o další telefon, je stejná, jako ta, zda se pustíme do budování osobního počítače. To, co potřebujeme ke vstupu do nového segmentu, je nápad na to, jak se odlišit.“

Business Insider se pokusil Amazon v této věci kontaktovat, firma však na otázky ihned nereagovala.

Limpovo přiznání je zajímavé a zároveň trochu znepokojující. Přístup Amazonu k prvnímu zařízení Fire Phone byl totiž v podstatě stejný – pokusit se přijít s „odlišovacím“ nápadem. V daném případě šlo o 3D displej typu s „dynamickou perspektivou“, který ale spotřebitelé příliš neocenili. Nepomohl tomu ani použitý hardware spadající do střední třídy.

příloha_ovladnete_sva_data

Jestliže se Amazon rozhodne znovu vstoupit do stejné řeky, bude tak tedy muset učinit na základě něčeho, co nepůsobí tak rozporuplně jako původní Fire Phone.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?