Hlavní navigace

Apple nejspíš prodlouží cyklus obměny telefonů iPhone na tři roky

1. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: apple.com
Apple bude své chytré telefony iPhone letos inovovat evolučním spíše než revolučním způsobem a do budoucna prodlouží cyklus zásadnější obměny modelové řady na tři roky. Na vině je údajně pomalý pokrok ve vývoji hardwaru pro mobilní telefony.

Podle úterního vydání japonského deníku Nikkei pravděpodobně dojde k prodloužení produktového cyklu u chytrých telefonů společnosti Apple kvůli pomalému tempu vývoje hardwaru – alespoň do doby, než se na scéně objeví zcela nová technologie.

Zrychlování čipů a zdokonalování softwaru zmenšuje přínosy každoročních aktualizací.

Podle deníku Nikkei bude letošní model „téměř identický“ s iPhone 6 a přinese pouze méně zásadní vylepšení jako kvalitnější fotoaparát, odolnost proti vodě a delší výdrž na baterii. Podle dostupných zpráv má zmizet tradiční sluchátkový konektor typu jack.

Model roku 2017 bude zásadněji inovovaný – dostane např. organický LED displej. OLED displeje nabízí jasnější, ostřejší a sytější obraz než dnešní LCD a pomáhají prodloužit výdrž na baterii, protože nepotřebují podsvětlení.

Deník sice neuvedl přesný zdroj, ale zprávy pochází nejspíše od japonských, tchajwanských a čínských výrobců, které dodávají Applu komponenty pro telefony iPhone. Plány objemu výroby prý nenaznačují, že by Apple očekával v roce 2016 vyšší prodej iPhonů než v roce 2015.

příloha_ovladnete_sva_data

Apple zůstává značně ziskovou firmou, avšak tempo růstu tržeb z prodeje iPhonů v poslední době začíná zpomalovat. V dubnu Apple vykázal čtvrtletní pokles prodeje, první od roku 2007, kdy byl chytrý telefon iPhone uveden na trh.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?