Hlavní navigace

Co je Microsoft Intune a jak dobře toto UEM řešení funguje (4)

30. 11. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Scanrail - Fotolia.com
Řešení Microsoftu pro sjednocenou správu koncových bodů (UEM), Intune, má potenciál zredukovat čas a úsilí nutné pro správu desktopových a mobilních pracovních prostředí. Podle uživatelů se mu však nevyhýbají jeho vlastní problémy.

Předchozí díl

Minimálně teoreticky pak UEM umožňuje IT oddělením vzdáleně poskytovat, kontrolovat a zabezpečovat všechno od smartphonů přes notebooky a desktopy až po zařízení internetu věcí z jediné konzole.

Některé UEM produkty umožňují také správu mobilních aplikací (MAM) a umožňují IT administrátorům kontrolovat přístup ke specifickým podnikovým aplikacím – a jim přidruženému obsahu – bez nutnosti kontroly celého fyzického zařízení.

Mnoho základních funkcí provisioningu aplikací a systému nutných pro podnikové notebooky a PC běžící na Windows 10 lze nyní provádět skrze kontrolní konzole EMM tohoto operačního systému. Tyto konzole umožňuje protokol Intune od Microsoftu. Což znamená, že organizace s novějšími implementacemi PC s Windows mohou skrze UEM využívat konsolidované nástroje pro správu a sjednocené platformy pro zavádění pravidel a konfiguraci.

Pro jednodušší správu zařízení zejména u IT oddělení postavených na Windows přidal Microsoft v loňském roce do Windows 10 a Windows 10 Mobile skrze Intune nativní funkcionalitu EMM. Windows 10 Mobile má navíc integrovaný klient pro správu zařízení.

Ve všech edicích Windows 10, včetně těch pro desktopová a mobilní zařízení a hardware internetu věcí tento klient nabízí sjednocené rozhraní, jehož prostřednictvím může Intune spravovat jakékoliv zařízení s Windows 10.

Intune umožňuje podmíněný přístup včetně zamítnutí přístup zařízením, které jím nejsou spravovány, nebo nesplňují pravidla korporátního IT; správu aplikací Office 365 a mobilních aplikací Office; a správu PC běžících na Windows Vista či novějších verzích systému.

příloha_ovladnete_sva_data

Otevřené API zároveň umožňuje externím dodavatelům softwaru, jako je SAP, implementovat ovládání přístupu svých aplikací do uživatelského rozhraní Intune.

Zdroj: Computerworld

Byl pro vás článek přínosný?