Hlavní navigace

Co přinese nový iOS 14 a kdy se ho dočkáme?

26. 2. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Pokud máte iPhony staršího data výroby, můžete se těšit na aktualizaci. Nový operační systém by měl stále podporovat například i iPhone 6s.

Kromě nové řady iPhonů bychom se měli tento rok dočkat také nové generace operačního systému iOS pod číslem 14. Kolem novinek z dílny společnosti Apple je vždy hodně dohadů. Je to i kvůli tomu, že technologický gigant si vše úzkostlivě chrání. O připravovaném iOS 14 toho zatím tedy moc nevíme, ale o některých novinkách se už spekuluje.

IOS 14 by měl být převratný v tom, že prochází jiným způsobem vývoje a testování, nežli předchozí verze systémů. Informoval o tom portál Bloomberg. Důvodem je, že předchozí verze iOS 13 byla nestabilní a už si vyžádala řadu aktualizací. V případě iOS 14 by tak dokonce některé funkce měly být spuštěny až v roce 2021, aby se zamezilo případným problémům.

Datum zveřejnění

Očekává se, že iOS 14 bude opět zveřejněný na apple konferenci WWDC v červnu 2020.

Co můžeme očekávat?

Zatímco jiné firmy už dávno představili telefony s 5G konektivitou, Apple se zatím po této cestě nepustil. Očekává se tedy, že nový iPhone 12 už tuto konektivitu bude mít, a to znamená, že nový iOS 14 by měl podporovat tuto převratnou síť.

Od té doby, co Google představil Google Glass, se čeká, kdy s něčím podobným přijde Apple. Údajně by to mělo být tento rok. Apple AR brýle mají být spíše zatím doplňkem samotného iPhonu, s kterým mají být spárovány. Nový iOS 14 by tak měl už být připravený i na tuto novinku.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Apple iPhone
Podpory ze strany nového iOS 14 by se měl překvapivě dočkat i oblíbený iPhone 6s.

Kompatibilita

Vzhledem k tomu, že iPhony jsou kvalitní telefony, které mají lidé i několik let. Při představení každé nové verze operačního systému se řeší kompatibilita se staršími přístroji. Příchod iOS 13 například znamenal poslední aktualizaci pro iPhony řady 6. Při další aktualizaci tak mělo dojít k ukončení podpory iPhone 6s a SE. Ale koncem ledna 2020 se na francouzském portálu iPoneSoft objevila zpráva, že iOS 14 bude pro všechny telefony, které aktuálně běží na iOS 13. To znamená, že iPhony 6s i SE budou nadále podporovány. Je to velká zpráva pro všechny majitele těchto přístrojů, které jsou v česku tolik oblíbené a řada lidí je ještě nechce odložit, o čemž svědčí například i široká možnost koupení obalu na iPhone 6s v různých obchodech. Doufejme tedy, že si to Apple opět nerozmyslí a aktualizované opravdu budou i starší modely.

Byl pro vás článek přínosný?