Hlavní navigace

Google řekl, kterých 21 telefonů doporučuje podnikům

5. 3. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Computerworld
Společnost Google vůbec poprvé publikovala soubor standardů, které podle něj musejí splňovat smartphony, aby byly „business friendly“. Vyzdvihla pak ty, které dostávají pravidelné bezpečnostní záplaty a minimálně jednu velkou aktualizaci OS.

„Jednou z největších starostí našich zákazníků je potřeba častých bezpečnostních aktualizací, spolehlivý a konstantní zážitek se softwarem a zjednodušený výběr zařízení,“ napsal v blogovém příspěvku šéf Android Enterprise společnosti Google David Still.

V reakci na tyto potřeby Google tento týden spustil program Android Enterprise Recommended. Jde o globální iniciativu, která zvedá laťku toho, co lze považovat za zařízení a službu podnikové úrovně.

Ačkoliv jsou nedílnou součástí všech mobilních zařízení bezpečnostní rizika, má Android vzhledem ke své open-source povaze a dalším charakteristikám (pomalý nástup aktualizací ze strany uživatelů a operátorů, což systém značně fragmentuje) více zranitelností.

Smartphony splňující standardy „Android Enterprise Recommended“ musejí splňovat minimální soubor standardů, jež Google považuje za nezbytné pro bezpečné a efektivní využití v podnicích.

Google zatím sestavil seznam 21 „doporučených“ smartphonů, které nazval „oficiálně enterprise ready“.

Seznam samozřejmě zahrnuje vlastní řadu Googlu Pixe, jakož i modely od BlackBerry (KEYone a Motion). K dalším zařízením patří Mate 10 a P10 od Huawei, LG G6 a V30, Nokia 8 a několik modelů řady Sony Xperia.

Jeden významný výrobce však na seznamu chybí. Ano, je to Samsung – největší prodejce zařízení postavených na Androidu.

příloha_ovladnete_sva_data

Svou volbou modelů ze seznamu Android Enterprise Recommended získají zákazníci „konzistentní nasazování, správu a uživatelské funkce, které zjednoduší nasazování, škálování a podporu Androidu,“ píše Google. Což „nakonec sníží náklady na podporu a čas strávený nasazováním a obsluhováním zařízení.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?