Hlavní navigace

Jak Microsoft reaguje na pandemii Covid-19 (4)

21. 4. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © gmg9130 - Fotolia.com
Microsoft je tvůrcem Windows a Office, což jsou dva základní technologické kameny většiny moderních korporací, a tak na jeho reakci na pandemii koronaviru záleží hodně. Nabízíme přehled toho, co se u něj změnilo.

Předchozí díl

Bezplatné Office 365 E1

V březnu představil Microsoft bezplatnou nabídku Office 365 E1 „v reakci na zvýšenou potřebu zaměstnanců pracovat z domova“ opět v souvislosti s vývojem pandemie koronaviru Covid-19. Podniky, které o ni mají zájem, musejí spolupracovat se svým obchodníkem přímo z Microsoftu, pokud takového mají, nebo v případě, že ne, s resellerem Microsoftu.

Nabídka zahrnuje licenci E1 na dobu až 6 měsíců. Plán předplatného, který stojí 8 dolarů na uživatele a měsíc při zakoupení v rámci celoročního balíku, je nejlevnějším plánem Office 365 Enterprise a zahrnuje webové aplikace (Word, Excel, atd.) namísto schopnějších aplikací desktopových. Kromě toho je součástí také cloudový e-mail, cloudové úložiště a Teams. Celá nabídka má na jednoho uživatele hodnotu cca 50 dolarů (více než tisíc korun).

Drastická opatření

Build 2020 byl plně digitální

Každoroční vývojářská konference Build, která se ve své letošní iteraci měla v březnu opět konat přímo v Seattlu, byla tentokrát čistě digitální. Počátkem dubna pak Microsoft oznámil, že digitální formu na sebe vezmou veškeré jeho akce konané až do července 2021, ačkoliv stejně jako mnohé jiné organizace současně slíbil, že „bude i nadále zhodnocovat situaci“ a vrátí se ke svému dřívějšímu přístupu hned, „jak to situace dovolí“.

Zavřené kamenné obchody

příloha_ovladnete_sva_data

Microsoft zavřel svoje kamenné pobočky, kterých má jen ve Spojených státech více než 80. Učinil tak již v polovině března. Společnost dále nabízí „virtuální workshopy“, které nahrazují školení přímo na místě, jež organizoval dříve. Není překvapením, že jedním z těchto workshopů je i školení na zvládnutí práce z domova s Microsoft Teams.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?