Hlavní navigace

Lumia 830 vyrazí bojovat na trhu mobilních telefonů s Applem a Samsungem

5. 9. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: microsoft.com
Nová vlajková loď Microsoftu chce konkurovat modelům Galaxy S5 od Samsungu i iPhonu 5S od Applu.

Plně vybavený smartphone Microsoft (Nokia) Lumia 830 se má tabulkovými hodnotami vyrovnat konkurenci, má však být výrazně lacinější. Na trhu by se měl objevit ještě v září 2014. Microsoft tak jde do střetu s konkurencí ve snaze získat pro svá Windows Phone větší podíl na trhu. A rozdíl v ceně by měl být skutečně výrazný: Lumia 830 by se měla prodávat za 330 Euro, a to je více než o 100 Euro méně, než stojí odpovídající modely od Samsungu a Applu. Záměr jít do přímé konfrontace se svými rivaly potvrdil i Chris Weber, viceprezident Microsoftu pro prodej mobilních zařízení.

Lumia 830, představená na veletrhu IFA v Berlíně, je tak prvním novým modelem, se kterým přichází Microsoft po akvizici telefonní divize společnosti Nokia. Mezi hlavní technologické novinky patří schopnost snímání videa v rozlišení 4K a nová verze digitální asistentky Cortana.

Samotná cena ale nemusí stačit, aby telefon s operačním Microsoft Phone na trhu prorazil Výrobce bude muset překonat ještě řadu problémů, třeba obavu, že pro systém Microsoft Phone je zatím stále nedostatek aplikací. Microsoft sice v tomto směru stále trochu zaostává za konkurencí, i když oproti začátkům vstupu na trh se situace podstatně změnila. Nyní je na app storu Microsoftu 320.000 aplikací pro Windows Phone a každý týden jich přibude okolo pěti set. Podle odhadu analytiků má Microsoft zatím pouhé 3% na trhu chytrých telefonů.

Zdroj: IDG News Service

příloha_ovladnete_sva_data

Čtěte také:
→ V Česku je druhou nejprodávanější mobilní platformou Windows Phone
Prodeje chytrých telefonů s operačním systémem od Microsoftu se během krátké doby vyšvihly ze čtvrtého na druhé místo.
→ Opera Software uzavřela dohodu s Microsoftem
Na základě kontraktu bude výchozím browserem na některých telefonech od Microsoft Opera Mini.

G+

Byl pro vás článek přínosný?