Hlavní navigace

Microsoft konsoliduje své nástroje mobilní správy pod Azure

3. 7. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © violetkaipa - Fotolia.com
Microsoft konsolidoval svůj balík produktů Enterprise Mobility + Security (EMS) pod svůj portál Azure. Pod jedinou konzoli tak přesunul své nástroje správy mobilních aplikací Intune i řešení Azure Active Directory (AD) a Information Protection.

Tento krok má pomoci především administrátorům, kteří získají jednotné prostředí, což má posílit úsilí podniků v oblasti správy vlastní mobility.

Balík EMS byl Microsoftem uveden v březnu 2014, přičemž cílil na podniky propagujícími strategie mobile-first a cloud-first.

„Přesun do cloudu ústí v bezprecedentní investice do bezpečnosti a zprávy. V rámci toho podniky konsolidují služby a tím zvyšují efektivitu prostřednictvím navyšování produktivity uživatelem,“ oznámil mluvčí Microsoftu.

Krok Microsoftu by měl společnostem pomoci lépe zapojovat a spravovat počítače, říká analytik David Johnson z Forrester Research.

„Mohou [díky tomu] začít přesouvat větší část svého provozu z konvenčních on-premise nástrojů pro správu PC a identity, a řešit ji v cloudu,“ řekl Johnson. „Teoreticky by jim to také mělo zjednodušit ihned identifikovat, které stroje neobdržely kritickou záplatu, protože Intune je mimo korporátní síť, takže může jednodušeji sbírat data z korporátních PC, které jsou využívány také mimo korporátní síť.“

Konsolidace ovládání pod webovou službu Azure také naznačuje, že Microsoft stále bere vážně zjednodušování životního cyklu zařízení. Společnost již podnikla velký krok kupředu díky tomu, že MDM API učinila součástí Windows 10, což společnostem zjednodušuje spravovat většinu životního cyklu pomocí Intune nebo jiných EMM nástrojů.

Zároveň přesunem ostatních služeb do cloudu „podnikají další velký krok,“ řekl Johnson. „Tento krok je důvodem k radosti pro profesionály v oblasti IT a provozu (operací).“

příloha_ovladnete_sva_data

I tak se mnoho společností se správou PC v cloudu dosud nesmířilo. A navíc to u některých podle Johnsona bude trvat, než zhodnotí dopady na jejich požadavky v oblastech bezpečnosti a kompatibility.

Zdroj: Computerworld.com

Byl pro vás článek přínosný?