Hlavní navigace

Microsoft zablokoval květnovou aktualizaci Windows 10 na Surface Book 2

19. 7. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Nestává se každý den, že by Microsoft nedokázal vyřešit chybu na vlastním hardwaru, ale právě to se stalo s modelem Surface Book 2. Na tom Microsoft zablokoval aktualizace na Windows 10 May 2019 Update.

Microsoft tvrdí, že jádro problému tkví v diskrétní GPU uvnitř notebooku. V příslušném dokumentu podpory společnost píše, že se mohou stát konkrétně dvě věci: buďto diskrétní grafika od Nvidie úplně zmizí ze Správce zařízení, nebo se hry, které pro svůj běh diskrétní grafiku potřebují, zkrátka odmítnou spustit. To se stalo právě i redaktorům amerického PCWorldu, kterým se na Surface Book 2 zapůjčeném Microsoftem nepodařilo rozjet hru Broforce.

Microsoft uvedl, že u zařízení Surface Book 2 s dGPU Nvidia kvůli kompatibilitě pozastavil distribuci Windows 10 verze 1903, dokud nebude problém vyřešen. Pokud jste si už zařízení na May 2019 Update aktualizovali, budete muset počkat, než Microsoft vydá příslušnou záplatu. V případě, že aktualizováno ještě nemáte, raději si update pozastavte.

příloha_ovladnete_sva_data

Americký PCWorld hlásí s diskrétní grafikou modelu Surface Book 2 i další problémy. Grafika jim totiž evidentně selhala poté, co nějakou dobu vydávala neobvyklé množství tepla. Podle podpory Microsoftu tenhle problém spočívá v tepelné pastě spojující čip diskrétní grafiky s pasivním chladičem. A pak tu byl ještě původní problém s napájením v roce 2017, který spočíval v tom, že při hraní 3D her se baterie zařízení vybíjela i v případě, že byl Surface Book 2 zapojen do sítě.

Zdroj: PCWorld.com

Byl pro vás článek přínosný?