Hlavní navigace

Největší chybou Billa Gatese byla prohra na mobilním poli s Androidem

25. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Google koupil Android v roce 2005 za zhruba 50 milionů dolarů, což se ve zpětném pohledu zdá jako dost laciná koupě. Od té doby se totiž Android stal mobilním operačním systémem se zdaleka největším podílem.

Dokonce i ti nejbohatší a nejúspěšnější lidé na světě občas něčeho litují. Pokud jde o spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese, pak dost z těchto věcí zahrnuje Android.

příloha_ovladnete_sva_data

V průběhu nedávného rozhovoru s investiční firmou Village Global Gates řekl, že jeh největší chybou všech dob byly chybné kroky (ať už byly jakékoliv), které způsobily, že Microsoft není tím, čím je Android (což znamená standardní telefonní platforma jiná než od Applu).

„Bylo přirozené, aby Microsoft vyhrál. Je to skutečně tak, že vítěz bere všechno. Jestliže máte polovinu aplikací nebo 90 procent aplikací, jste na dobré cestě k tomu, abyste završili zkázu. Existuje prostor pro přesně jeden operační systém mimo Apple, a ten má jakou hodnotu? 400 miliard, které by byly přeneseny ze společnosti G [Google] do společnosti M [Microsoft].“

Byl pro vás článek přínosný?