Hlavní navigace

Quick Charge 4 od Qualcommu přijde v polovině roku

10. 5. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: CIO.com
Považujete dobu nabíjení svého telefonu za příliš zdlouhavou? Již brzy by vaše čekání mohlo být u konce. Respektive se dost výrazně zkrátit.

Po jistém zdržení se superrychlá technologie nabíjení společnosti Qualcomm, nazývaná Quick Charge 4, objeví ve smartphonech v polovině letošního roku.

Qualcomm tvrdí, že Quick Charge 4 je jednou z nejrychlejších technologií pro nabíjení baterií smartphonů. Na 50 procent kapacity se totiž má dostat za méně než 15 minut, nebo poskytne dostatek šťávy po dobu pěti hodin hovoru za pět minut, uvádí výrobce čipů.

Nová nabíjecí technologie je asi o 20 procent rychlejší než její předchůdce, Quick Charge 3, která se nachází v mnoha smartphonech od značek jako Sony, LG, HTC a Motorola.

Tvrzení Qualcommu jsou založena na rychlém nabíjení baterie s kapacitou 2 750 mAh. Velká část nových telefonů však disponuje bateriemi s kapacitami překračujícími 3 000 mAh.

Rychlé nabíjení je důležitým krokem k řešení problémů se životností baterie, které trápí většinu uživatelů smartphonů.

Quick Charge 4 funguje skrze rozhraní USB typu C, které dokáže kabely přenést více energie za účelem rychlejšího nabíjení telefonů. Technologie navíc dokáže být rychlejší než klasické nabíječky i díky úpravám na úrovni softwaru.

Technologie Quick Charge 4 byla představena v listopadu 2016 společně s čipsetem Snapdragon 835. Některé nové telefony, jako Sony Xperia XZ Premium, však byly překvapivě uvedeny s Quick Charge 3, přestože oplývají právě tímto procesorem.

příloha_ovladnete_sva_data

Nové smartphony Samsungu, Galaxy S8 a S8+, jsou Snapdragonem 835 vybaveny taktéž, ale kromě toho disponují (drátovou i bezdrátovou) nabíjecí technologií, která byla vynalezena samotným výrobcem.

Zdroj: CIO.com

Byl pro vás článek přínosný?