Hlavní navigace

Samsung předvídá další rekordní kvartál

9. 4. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
Společnost Samsung vydala své hospodářské za první čtvrtletí roku 2018 a jedná se o další rekord. Společnost očekává provozní zisk ve výši 15,6 bilionu wonů (kolem 14,6 miliardy dolarů), což představuje nárůst o 57,6 procenta oproti stejnému období loňského roku.

Podle odhadů společnosti Bloomberg překonal zisk Samsungu předpovědi analytiků, kteří v průměru uváděli 14,5 bilionu wonů. Tržby za 1. čtvrtletí roku 2018 rovněž vzrostly, a to o 18,7 procenta na 60 bilionů; zde ale došlo k mezičtvrtletnímu poklesu ze 66 bilionů wonů.

Čísla zahrnují prodeje vlajkových lodí Galaxy S9 a S9 Plus, ale většina peněz – zhruba 11 bilionů wonů – pocházela z byznysu s čipy. Společnost se v loňském roce stala největším světovým výrobcem čipů a poprvé od roku 1992 srazila z prvního místa společnost Intel. Pokračující poptávka po jejích čipech využívaných na serverech a smartphonech udržovala společnost Samsung v rekordním zisku, čímž zmírnila obavy způsobené neuspokojivými prodeji iPhone X – pro tuto vlajkovou loď společnosti Apple dodává korejský výrobce OLED displeje.

Ne všechny zprávy však byly pro Samsung dobré; jeho akcie poklesly o jedno procento a celkově už letos spadly o pět procent – přitom v loňském roce dosáhly 47procentního růstu. Analytici totiž podobné nebo nižší zisky očekávají i ve druhém čtvrtletí, což je důsledkem pomalejšího růstu cen čipů DRAM a zvýšených marketingových nákladů na smartphony Galaxy S9.

příloha_ovladnete_sva_data

Navzdory klesající hodnotě akcií a zpomalujícím cenám paměťových čipů se stále očekává, že Samsung v letošním roce dosáhne rekordních ročních tržeb. Podle vyjádření Grega Roha, analytika HMC Investment & Securities, pro agenturu Reuters, mohou totiž nižší ceny způsobit vyšší poptávku po čipech a Samsung umí udržovat náklady na minimu a zabránit tak poklesu zisků.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?