Hlavní navigace

Vadné logické desky MacBooků Air opraví Apple zdarma

12. 7. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: MacWorld.com
Apple vydal interní zprávu, která zmiňuje, že problém s hlavní logickou deskou loňských MacBooků Air s Retina displejem se týká napájení a také pouze modelů s určitými konkrétními sériovými čísly. Konkrétní projevované příznaky chyby ovšem zpráva neřeší.

Společnost údajně identifikovala problém týkající se velice malého počtu modelů MacBook Air 2018, který ovlivňuje hlavní logickou desku zařízení. Podle interních dokumentů týkajících se opravy, které měli možnost vidět novináři z 9to5Mac, byli lidé ze servisů instruováni, aby hlavní logickou desku na postižených zařízeních vyměnili zdarma.

Záruka se na tato zařízení v tomto případě vztahuje až čtyři roky po jejich koupi.

Apple údajně začne rozesílat e-maily jednotlivým zákazníkům na základě sériových čísel; ostatní, kteří mají za to, že se problém týká i jich, mohou svůj počítač zanést do Apple Store nebo autorizovaného servisu na diagnostiku.

Zajímavé je, že se problém prozatím nezobrazuje na webové strance Applu s názvem Exchange and Repair Extension Programs, na které firma publikuje svolávací akce a další servisní programy. Vzhledem k údajně malému rozsahu programu je dost možné, že Apple žádnou opravnou ani svolávací akci oficiálně organizovat nebue.

příloha_ovladnete_sva_data

Zatím není jasné, zda se situace týká českých zákazníků, nicméně se jedná už o minimálně třetí problém, který Apple musel řešit v uplynulých týdnech. V polovině června rozjel dobrovolnou svolávací akci starších MacBooků Pro kvůli riziku přehřátí baterie. Kromě toho v květnu opravoval podsvícení a klávesnice u vybraných MacBooků.

Zdroj: Techspot.com

Byl pro vás článek přínosný?