Hlavní navigace

Cisco akvírovalo tři firmy během jednoho týdne

2. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: © Photosani - Fotolia.com
Společnost Cisco během několika dní oznámila již třetí akvizici. Je jí firma 1 Mainstream, soukromý poskytovatel cloudových video služeb, které výhodně doplňují portfolio softwaru a řešení společnosti Cisco.

Firma 1 Mainstream – poskytovatel cloudových video služeb – je třetí akvizicí, kterou společnost Cisco ohlásila během uplynulých dní. Další dvě se týkají analýzy dat. Cisco nejprve ohlásilo záměr převzít firmu Lancope za 452,5 milionu dolarů kvůli technologiím na sledování událostí v síti a detekci hrozeb a následně firmu ParStream kvůli nástrojům na sběr a analýzu dat v internetu věcí.

Podrobnosti o transakci s 1 Mainstream nebyly zveřejněny.

Cloudová video platforma společnosti 1 Mainstream slouží ke spouštění video služeb živě nebo na vyžádání (OTT) na různých připojených zařízeních. Cisco říká, že OTT obsahuje cloudové technologie, které umožňují inovovat podstatně rychleji než tradiční televizní technologie.

Cloud 1 Mainstream, který se nachází mezi obsahem a připojeným zařízením, využívají poskytovatelé obsahu a tradiční poskytovatelé služeb k dodávání obsahu prostřednictvím většiny platforem pro streamování videa. Společnost Cisco říká, že její zákazníci mohou tuto technologii využívat k poskytování nových video služeb rychleji a ke zpřístupňování celé nabídky kanálů a knihovny obsahu předplatitelům na internetu prostřednictvím televize, tabletu nebo jiných připojených zařízení.

Podle společnosti Cisco doplní 1 Mainstream také její vlastní nabídku cloudových video služeb Infinite. Čerstvě zveřejněná studie Cisco Global Cloud Index předpovídá, že celosvětový cloudový provoz se do konce roku 2019 více než zečtyřnásobí oproti roku 2014.

příloha_ovladnete_sva_data

1 Mainstream se začlení do divize cloudového softwaru a řešení pro poskytovatele video služeb pod vedením viceprezidenta a generálního ředitele Conrada Clemsona. Akvizice má být dokončena ve druhém čtvrtletí aktuálního fiskálního roku společnosti Cisco, tj. do konce ledna 2016.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?