Hlavní navigace

Google spouští aplikaci pro video hovory Duo jako odpověď na konkurenční FaceTime a Skype

17. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © vmachan - Fotolia.com
Duo je jednoduchá komunikační aplikace bez zbytečných kudrlinek, která nabízí náhled volajícího přímo z uzamykací obrazovky.

Po dřívějších předběžných ukázkách Google v úterý představil finální verzi jednoduché multiplatformní aplikace pro video hovory s názvem Duo. Očekává se, že bude silnějším konkurentem aplikací FaceTime a Skype než Hangouts.

Google poprvé představil Duo na květnové konferenci I/O, kdy sliboval, že nová aplikace bude velmi jednoduchá a zaměří se na lidský aspekt tím, že pomocí funkce Knock Knock nabídne živý náhled volajícího dříve, než volaný hovor přijme.

Hovory prostřednictvím Dua budou plně šifrované. Aplikace je úmyslně velmi prostá, bez jakýchkoli dalších návazností na messaging nebo jiné služby společnosti Google. Podrobnosti lze nalézt v obligátním představovacím videu na YouTube.

příloha_ovladnete_sva_data

Duo je k dispozici ke stažení z App Store a Google Play Store.

Systém Hangouts se příliš neosvědčil. Uživatelé si stěžovali na chyby a nevyrovnaný výkon u video hovorů i rychlých zpráv. Duo je pokus Googlu neuspokojivý stav napravit. Brzy by se rovněž měla objevit aplikace Allo ve stylu iMessage, která slibuje zasílání rychlých zpráv mezi různými platformami s podporou asistenta Google.

Byl pro vás článek přínosný?