Hlavní navigace

5. generace procesorů Intel Core vPro: méně drátů, více bezpečnosti

30. 1. 2015

Sdílet

Společnost Intel dnes oznámila dostupnost páté generace procesorů Intel Core vPro, které svým uživatelům nabídnou funkce umožňující vytvoření zcela nového flexibilního pracoviště. Právě kvůli uspokojení potřeb mobility nabízí nejnovější generace procesorů Intel Core vPro inovace v bezdrátových technologiích, integrované bezpečnostní prvky, vyšší výkon a vylepšené možnosti správy.

S novou pátou generací procesorů Intel Core vPro se Intel zaměřuje na tři konkrétní oblasti: jedná se o inovaci designu osobních počítačů, bezdrátový přenos obrazu a bezdrátové dokování.

Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) osvobozuje prezentační a konferenční místnosti od kabelů. Firemním uživatelům nabízí lepší využití díky flexibilnímu ovládání prezentace a zabezpečení, zároveň ovšem podporuje stěžejní IT požadavky jako bezdrátovou správu kanálů pro snížení rizika zahlcení sítě a bezpečnostních rizik nebo možnost efektivně vzdáleně aktualizovat a spravovat adaptéry.   

Intel Wireless Docking umožňuje uživatelům se připojit prakticky okamžitě, jakmile dojdou ke svému pracovnímu stolu. Tato zabezpečená a snadno spravovatelná technologie vycházející ze standardu Intel Wireless Gigabit umožňuje automatické připojení k monitorům, klávesnicím, myším a USB příslušenství, aniž by bylo nutné používat tradiční mechanickou dokovací stanici.

„Naším cílem je umožnit všem uživatelům lépe pracovat tím, že jim sejmeme z beder výzvy, jimž dnes firmy čelí,” říká Tom Garrison, viceprezident a generální manažer divize Intel Business Client Platforms. „S novými zařízeními postavenými na procesorech Intel Core vPro páté generace chceme zcela změnit úroveň uživatelského komfortu a umožnit uživatelům pracovat prakticky odkudkoli, aniž by se museli obtěžovat s nějakými kabely.”

Nové počítače 2 v 1, ultrabooky, tenké laptopy a miniPC postavené na procesorech Intel Core vPro páté generace dnes nabízí dvanáct předních výrobců osobních počítačů a další své modely představí v následujících týdnech.

„Nejvýznamnější technologické pokroky se obvykle ohlašují v době změny firemních postupů, přičemž právě tyto průsečíky umožňují rozsah a dynamiku transformačních změn,” prohlásila Genevieve Bellová, viceprezidentka společnosti a ředitelka divize výzkumu chování spotřebitelů v Intel Labs. „Technologie má přímý dopad na to, jakým způsobem lidé používají svá zařízení, a to na všech úrovních.”

Vedle inovace zařízení a zlepšení produktivity na pracovišti nabízí pátá generace procesorů Intel Core vPro hardwarově posílené zabezpečení a možnosti správy. V kombinaci s Intel Solid-State Drive Pro 2500 Series mohou IT oddělení implementovat integrované šifrovací funkce a uživatelé naopak těžit z tak inteligentního zabezpečení, že si šifrování vlastně ani nevšimnou. Intel Identity Protection pomáhá zjednodušovat autentifikaci.

Potřeby pracovišť jsou čím dál mobilnější, takže je stále důležitější, aby IT oddělení dokázala udržovat zařízení v dobré kondici, aniž by to mělo dopad na produktivitu uživatele. Vzdálená správa po pevných i bezdrátových sítích a napříč všemi typy zařízení je možná díky technologii Intel Active Management, a to i v případech pádu operačního systému nebo pokud je zařízení vypnuto.

Čtěte také:
→ Proč si Intel může dovolit sázet na dlouhodobou pozici v boji o trh mobilních telefonů a chytrých zařízení
Společnost Intel stále ovládá trh serverů o osobních počítačů a postupně proniká i do světa mobilních telefonů. Bude stejně úspěšná i na poli chytrých zařízení připojených do vznikajícího internetu věcí? Bohaté finanční zdroje a usilovný vývoj nových čipů tomu mohou nasvědčovat.
→ Intel Core i7-5960X: první osmijádrový procesor pro desktopy
Nekompromisní výpočetní výkon procesoru Intel Core i7-5960X Extreme Edition díky 16 vláknům a podpoře paměti DDR4 ve spojení s čipsetem X99. Potěší především hráče.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality