Hlavní navigace

Acronis True Image 2018 přináší ochranu dat postavenou na AI

25. 8. 2017

Sdílet

Acronis představil novou verzi Acronis True Image 2018, zálohovacího softwaru pro domácí uživatele a malé kanceláře. Nová verze obsahuje vedle významných aktualizací především integrovanou technologii na bázi umělé inteligence umožňující aktivní ochranu proti ransomwaru.

Díky kombinaci obrany proti ramsomwaru na bázi umělé inteligence (AI) známé pod názvem Acronis Active Protection a nové generace vylepšených funkcí zálohování a obnovy, jako je aktivní klonování disků a automatizovaná tvorba bootovacích médií WinPE, představuje Acronis True Image 2018 nový standard inteligentního zálohování pro jednotlivce, rodiny a malé společnosti.

Verze 2018 obsahuje řadu nových prvků:

  • Aktivní klonování disků: Uživatelé mohou vytvářet přesné repliky aktivních systémů Windows bez přerušení práce a restartu, nebo nutnosti provádět klonování ze zaváděcího média.
  • Aktualizovaná tvorba médií: Automaticky vytváří bootovací média na bázi WinPE prostředí, takže uživatelé mohu rychle vyřešit problémy konfigurací ovladačů a obnovit své systémy na stejném či jiném hardwaru.
  • Kontinuální zálohování do cloudu: Uživatelé mohou aktualizovat své zálohy při práci na svých souborech bezpečným ukládáním nových verzí do cloudu.
  • Konverze na virtuální disk: Uživatelé mohou testovat obnovitelnost svých kompletních diskových obrazů či spustit své systémy ve virtuálním prostředí Hyper-V k otestování požadovaných aplikací, a to bez rizika narušení primárního systému, a poté přemístit systémový obraz jako virtuální disk na odlišný počítač.
  • Rychlejší inkrementální zálohy: Až třikrát rychlejší díky technologii Change Block Tracker, která sleduje změny obrazu v reálném čase.
  • Automatizované mobilní zálohování na NAS úložiště: Více než čtvrtina uživatelů Acronis (26 %) využívá své domácí NAS úložiště. Nyní nemusejí o zálohování svých přenosných zařízení vůbec přemýšlet, protože zálohovací proces začne ihned, jakmile se mobilní zařízení připojí na stejnou Wi-FI jako NAS úložiště.

Po ransomwarovém útoku je ze všeho nejdůležitější obnovit zasažený systém či soubory. Acronis True Image 2018 nejenže poskytuje automatickou obnovu po útoku ransomwarového malwaru, ale ještě předtím provádí preventivní kroky k tomu, aby vůbec k zasažení uživatelských dat nedošlo - s využitím modelů strojového učení je Acronis Active Protection schopen rozpoznat neobvyklé aktivity. Tyto modely jsou generovány v dedikované infrastruktuře Cloud AI, jež zpracovává data ze stovek tisíců škodlivých i nezávadných procesů a vytváří základ těchto modelů. Modely jsou integrovány přímo v Acronis Active Protection, což umožňuje řešení Acronis True Image 2018 chránit data nezávisle a bez nutnosti internetového připojení.

Novinky pro uživatele Mac:

Acronis True Image 2018 je prvním zálohovacím softwarem pro osobní zálohování, které aktivně chrání data v počítačích Mac proti ransomwaru. I když macOS zařízení byla vždy odolná vůči malwaru, v roce 2016 přibylo útoků na počítače Mac o 744 % a v letošním roce bylo zaznamenáno již několik vážných incidentů. Acronis True Image 2018 for Mac dále poskytuje vylepšené možnosti zálohování a obnovy, nabízí aktualizované uživatelské rozhraní ve stylu macOS a integruje ovládání Touch Bar.

Na českém trhu je nová verze Acronis True Image 2018 s ochranou proti ransomwaru dostupná již nyní a cena startuje na 1082 Kč + DPH (krabicová verze, resp. roční předplatné s 250 GB cloudového úložiště).

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?