Hlavní navigace

Asus Fonepad: laciný tablet s Androidem a čipem od Intelu

28. 2. 2013

Sdílet

Asus Fonepad je 7palcový tablet s jednojádrovým procesorem Intel Atom Z2420 (kódové označení Lexington), který byl cíleně navržen pro tablety a smartphony. Asus Fonepad s cenou 249 USD má podporu sítí 3G, rozlišení displeje 1280x800, dvě kamery (přední 1,2 MPix, zadní 3 MPix), mikrofon se systémem potlačení šumu a výdrž baterie 9 hodin. Pro data je k dispozici interní paměť 8 nebo 16 GB, nechybí ani slot pro MicroSD. Součástí prodejní ceny by mělo být i časově neomezené cloudové úložiště o velikosti 5 GB. Nový tablet se bude prodávat  již v březnu 2013 a bude vybaven Androidem verze 4.1 „Jelly Bean“.  

Konkurenční produkty na bázi procesoru ARM jsou sice lacinější (třeba HP Slate 7 stojí 169 USD, Google Nexus 7 stojí 199 USD), ale nemají ve výbavě podporu broadbandu a mají nižší výdrž baterie.

Trh low-cost tabletů s Androidem považuje Intel za perspektivní a hodlá se v něm více angažovat. Současně bude ale i nadále podporovat i platformu Windows 8, pro kterou vyvinul procesor Atom Z2760 (kódové označení Clover Trail). Strategie Intelu tak spočívá v segmentaci nabídky - tedy jak pro Android tak pro Windows 8 bude nabízet odlišné modely procesorů.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality