Hlavní navigace

BLU Acceleration od IBM může mnohonásobně urychlit reporting a analýzy dat

18. 4. 2013

Sdílet

Inovace označovaná jako „BLU Acceleration“ je kombinaci několika různých postupů a výrazně zvyšuje analytickou výkonnost i zjednodušuje administrativu. Stojí za ní práce stovek vývojářů a výzkumníků IBM v laboratořích po celém světě.

BLU Acceleration umožňuje uživatelům mnohem rychlejší přístup k zásadním informacím, na jejichž základě se mohou lépe rozhodovat. Software rozšiřuje možnosti tradičních in-memory systémů tím, že poskytuje téměř stejný výkon i v okamžiku, kdy velikost zpracovávaných dat přesahuje velikost paměti, což bylo klasickou limitací běžných in-memory systémů. Během testování se ukázalo, že s využitím kombinovaných inovací BLU Acceleration se některé dotazy při klasickém objemu analýzy více než tisíckrát zrychlily.

Organizace se potýkají se záplavou strukturovaných i nestrukturovaných dat z počítačů, mobilních zařízení, senzorů a sociálních sítí. Jsou přitom nuceny je analyzovat v kratší době a za menší náklady, pokud chtějí prohlubovat vazby se zákazníky, předcházet hrozbám a podvodům a podchycovat nové příležitosti k zisku.

IBM také představila nový produkt IBM PureData System for Hadoop, který zjednodušuje a zrychluje zavádění platformy Hadoop ve společnostech. Hadoop je open-source software pro správu a analýzu enormního objemu strukturovaných i nestrukturovaných dat, jako jsou příspěvky na stránkách sociálních médií, digitální obrázky a videa, on-line transakce, CDR záznamy mobilních operátorů, logovací soubory aplikací či data o poloze získaná z mobilních telefonů.

Nový systém dokáže z týdnů na pouhé minuty snížit dobu, během níž organizace zavedou technologii Hadoop s výkonnými a snadno ovladatelnými analytickými nástroji pro obchodní analytiky i specialisty, jejímž denním chlebem je výzkum dat. Tyto nástroje samozřejmě umožňují monitoring, vývoj a integraci s mnoha dalšími systémy společnosti.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality