Hlavní navigace

České Radiokomunikace investují do cloudových služeb

3. 1. 2020

Sdílet

Ve spolupráci se společnostmi HPE, Qumulo a NetApp CRA vytvořily tři specifická řešení pro pokrytí potřeb zákazníků. 

CRA dlouhodobě nabízejí služby v oblasti zpracování a ukládání video obsahu. V této oblasti CRA nasadily nový systém, který vznikl na platformě HPE a Qumulo a nahradil dříve používaný systém Isilon. Jeho klíčovou technologickou schopností je odbavení velkého množství streamovaných dat a dovoluje tak CRA paralelizovat další úlohy při zpracování. Nový systém oproti původnímu dosahuje přibližně pětkrát vyšších výkonů. 

Dále ve spolupráci se společností NetApp, CRA vytvořily nové systémy, které slouží pro odbavení požadavků na sdílení a rychlý přístup k náhodným datům, a také systém pro ukládání záloh a obecně velkého množství dat s malou mírou přístupu.

Oddělení systémů do jednotlivých technologických sekcí vede k výraznému zkvalitnění technických parametrů služby a je možné také dosáhnout vyšší cenové efektivity. 

Stejně jako další cloudové systémy CRA jsou i tyto zdvojené a umístěné v obou pražských lokalitách – v datovém centru DC TOWER na Žižkově a v datovém centru na Strahově. Zákazník tak má vždy možnost synchronizace dat či aktivní zálohy ze sekundární lokality. 

CRA využívají možnost zdvojení systémů v obou pražských lokalitách i pro své další služby v rámci datových center.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality