Hlavní navigace

Cisco v portfoliu datových center rozšiřuje podporu Microsoftu

16. 4. 2013

Sdílet

Integrované produkty mají umožnit zjednodušenou implementaci a operace datových center využívajících produkty přidružené k architekturám Unifikovaného datového centra (Unified Data Center) od Cisca a Fast Track 3.0 od Microsoftu. Tím, že zákazníkům Microsoftu poskytne programatický přístup ke svému Unifikovanému výpočetnímu systému (Unified Computing System, UCS), se jim Cisco snaží poskytnout lepší přehled a kontrolu nad tím, jak elementy Unifikovaného datového centra Cisca spolupracují s Windows Serverem a aplikačním softwarem.

Cisco na svém virtuálním přepínači Nexus 1000V nyní podporuje rozšiřitelný přepínač Hyper-V Windows Serveru 2012 a také System Center Virtual Machine Manager 2012 SP1. To má zákazníkům umožnit virtualizovat některé prvky jejich sítí datových center zároveň s fyzickou síťovou a cloudovou infrastrukturou, oznámilo Cisco. Do fyzické sítě to přináší také povědomí o VM skrze integraci se schopností Cisco UCS VM-FEX na jeho kartě virtuálního rozhraní.

S UCS VM-FEX mohou administrátoři nakládat s fyzickými a virtuálními prvky svých sítí jako s jedinou infrastrukturou pro zajištění, konfiguraci, správu, monitoring a řešení problémů.

Skrze otevřené aplikační programovací rozhraní (API) UCS manažera založené na XML mají uživatelé aplikace Microsoft Systems Center 2012 SP1přístup k nástroji Cisco PowerTool z utility Microsoft PowerShell pro zajištění, konfiguraci, orgganizaci a monitoring fyzických a virtuálních infrastruktur, a k Windows Serveru a aplikačnímu softwaru běžícímu na UCS serverech.

Balíček UCS Management Pack for System Center 2012 SP1 Operations Manager od Cisca umožňuje zákazníkům monitorovat a spravovat své Cisco Unifikované datové centrum z jednoho rozhraní, tvrdí Cisco. A další balíček, Cisco UCS Integration Pack for System Center 2012 SP1 Orchestrator zase podle společnosti vylepšuje management Cisco UCS z pohledu Microsoftu.

A konečně rozšiřovací doplněk Cisco UCS UI Extension Add-in for System Center 2012 SP1 Virtual Machine Manager poskytuje přístup k ovládání právě z tohoto manažera.

Obě společnosti již před necelými dvěma lety nabídly podobnou integrační dohodu s Windows Serverem 8.

Cisco také nabízí svým zákazníkům volbu integrovaných referenčních architektur v kombinaci Microsoft Fast Track a produktů Cisco s úložištěm EMC v rámci programu VSPEX, nebo NetAppem prostřednictvím iniciativy FlexPod. Obě volby byly podle Cisca validovány pro program Microsoft Private Cloud Fast Track 3.0.

Zdroj: IDG News Service

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?