Hlavní navigace

Další kolo cloudové války: Google nabízí terabajtové úložiště

25. 11. 2014

Sdílet

Oba IT titáni vedou intenzivní boj o dolní spektrum zákazníků na IT trhu a snaží se je začlenit do svého ekosystému produktů a služeb.

Nová nabídka Googlu je omezena na dva roky a v současných cenách přestavuje hodnotu nejméně 240 dolarů. Nabídky je ovšem třeba využít do konce roku 2014. Velikost nabízeného prostoru odpovídá i nabídce Microsoftu, ta se týká společné koupě Office 365 s laptopem, ovšem bezplatné 1TB úložiště je nabízeno na dobu 1 rok.

Nabídka společného prodeje hardwaru s úložištěm zdarma není nová, Google tuto prodejní taktiku uplatnil již dávno v souvislosti s nadstandardním Chromebookem Pixel, ke kterému bylo možné získat rovněž 1TB úložiště zdarma, a to na 3 roky. V tehdejších cenách (50 dolarů měsíčně) to znamenalo, že hardware bylo možné získat za nižší cenu (1500 dolarů) než by činilo 3leté předplatné 1TB cloudového prostoru (1800 dolarů).

Co však se stane, když bezplatné období pomine? Google slibuje, že data nesmaže, pouze pokud obsadíte větší prostor, než odpovídá vašemu předplatnému, nebudete moci ukládat nové soubory.

Zatím se naštěstíé zdá, že z války vychází jako vítězi především zákazníci, pro které se služby stále zlevňují.

Zdroj: IDG News Service

Čtěte také:
→ Microsoft vypálil další salvu ve válce cloudových úložišť
OneDrive bude napříště bez omezení využité kapacity. Ovšem jen pro předplatitele služby Office 365.
→ Google vstoupil do dalšího kola cloudové války
Google následoval Microsoft, který aktuálně snížil ceny cloudových služeb Azure minulý týden.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?