Hlavní navigace

Firemní e-maily mají na kahánku

12. 8. 2013

Sdílet

Někteří poskytovatelé IT služeb dokonce usilují o nulové použití e-mailu – tedy interního zrušení elektronické pošty. IDC předpovídá, že výrobci podnikového softwaru budou pokračovat v transformaci svých aplikací akvizicemi technologií sociálních médií. „Lze čekat, že Microsoft zvýší hodnotu svých řešení pro oblast CRM akvizicí platformy, jako jsou GetSatisfaction nebo Lithium,“ domnívá se analytik IDC Frank Gens. Také je pravděpodobné, že Oracle zastaví vývoj vlastní fiemní sociální sítě a koupí robustní nástroj s existující zákaznickou základnou.

Přestože průzkum německého magazínu CIO potvrdil zdrženlivost uživatelů v oblasti big dat, analytici tento trend na seznamu svých předpovědí ponechali. Kaiser z agentury PAC se domnívá, že se tento prvek objevuje spíše u velkých firem, a upozorňuje, e na big data musíme nahlížet v souvislosti s rostoucím zájmem o technologie in-memory, jako je technologie SAP HANA. Kromě toho existuje velká poptávka po opravdovém obchodním využití technologií business intelligence a business analytics. IDC očekává, že analýzy předpovědí se v následujících měsících stanou významným tématem – investice do této technologie by měly stoupnout na téměř 10 miliard dolarů.

PAC má v seznamu trendů i méně sexy témata, třeba application management services či standardizaci IT systémů. U dlouhodobě palčivého bodu, bezpečnosti IT, je kladen důraz na kybernetickou bezpečnost. IDC zde přichází s novým trendem „bring your own identity“ (BYOID). „Výrobci bezpečnostního softwaru a IT oddělení začnou s využitím Facebooku, Googlu a dalších identifikačních služeb v sociálních sítích a cloudech konečných uživatelů k řízení identity ve svém vlastním systému,“ říká Frank Gens.

Vzájemné propojení zmíněných témat zdůrazňovali analytici již vloni. Podle IDC to znamená, že „třetí platforma“ – tedy konvergentní systémy ze serverových, ukládacích a systémových kapacit spolu s odpovídajícím management softwarem – se budou stále více stávat realitou. Rostoucí nasazení mobilních zařízení a aplikací spolu s migrací k SaaS a odvětvovým PaaS s sebou přináší hluboké změny do datových center a IT organizací.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?