Hlavní navigace

Google Maps budou nově zahrnovat vyhledatelné rezervace a akce

14. 10. 2013

Sdílet

Jestli jsou vám tyto funkce povědomé, je to proto, že je Google již v srpnu integroval do svého základního vyhledávače.

Přesto jsou podle společnosti ve středu představené funkce Maps výsledkem tří měsíců sbírání zpětné vazby uživatelů od té doby, co Google svoji aplikaci vylepšil. Jednou z nejvíce žádaných funkcí pak byly trasy s více než jedním cílem.

S novými mapami budou uživatelé plánovat výlety do více destinací najednou. Po výběru startovního bodu mohou lidé kliknout na symbol „+“ pro přidávání nových zastávek. Tato funkce je dostupná jak pro řidiče, tak také pro chodce i cyklisty.

Pokud jde o rezervace, mohou uživatelé v rámci map nalézt plány letů, hotelů a restaurací tak, že budou hledat letiště, z něhož odlétají, či restauraci, v níž chtějí večeřet. Tato funkce funguje dle společnosti podobně jako u klasického vyhledávání Google. Informace získává z Gmailu, kalendáře Google a účtů Google+ uživatele. Informace jsou dostupné jen tehdy, je-li uživatel přihlášen ke svému účtu Google.

Funkce vyhledávání rezervací pro mapy bude podle Googlu dostupná pro všechny uživatele ve Spojených státech, a to pouze v angličtině.

Uživatelé Google Maps navíc mohou vyhledávat různé akce na různých místech konání, a to i když na tyto akce nemají rezervace. Lidé mohou vyhledávat například „Radio City Music Hall“ či „O2 Arena“, načež se jim zobrazí karta s programem koncertů, sportovních zápasů a dalších v blízkosti probíhajících akcí.

Google v září, kdy společnost oslavila 15. výročí svého založení, odhalil několik novuch vyhledávacích funkcí spojených s porovnáváním a filtry.

Google poprvé ukázal nové rozhraní, funkci doporučení a satelitní obrazový materiál v reálném čase na své každoroční I/O konferenci pro vývojáře letos v květnu.

Zdroj: IDG News Service

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?