Hlavní navigace

Google slíbil podporu Chromu na Windows 7 do července 2021

15. 1. 2020

Sdílet

„Budeme i nadále podporovat Chrome na Windows 7 minimálně po dobu 18 měsíců od deadlinu Microsoftu, tedy minimálně do 15. července 2021,“ napsal Max Christoff, technický ředitel Chrome, v příspěvku na blogu společnosti.

Christoff prodlouženou podporu vnímá jako plus pro podniky, které v uplynulých několika letech nastavily Chrome jako primární prohlížeč pro své zaměstnance. Zdůraznil nástroje pro správu, které Google nabízí, jakož i schopnosti synchronizace prohlížeče. „Pokud jste ještě nezačali s přechodem na Windows 10, nebo dokonce pokud je vaše organizace s migrací na půli cesty, můžete i tak těžit z podnikových schopností Chromu,“ uvedl Christoff.

Jeho slova by přitom neměla být žádným překvapením. Tento týden totiž neznamená jen konec podpory pro Windows 7 (14. ledna 2020), ale také veřejný debut přepracovaného prohlížeče Edge (15. ledna 2020). Microsoft, jenž Edge postavil na technologiích Chromium – tedy na stejných, na nichž staví i Chrome – propaguje svůj software jako lépe šitý na míru potřebám podniků, a zdůrazňuje přitom svou dlouhou historii profesionálních schopností v oblasti managementu.

Stále není jasné, jak bude Microsoft tenhle Edge na bázi Chromia podporovat na Windows 7. Dříve totiž společnost přestala dodávat aktualizace svých prohlížečů ve chvíli, kdy operačnímu systému, na němž tyto prohlížeče běžely, skončila podpora. Nicméně Edge na Windows 7 bude stejně jako Edge na Windows 10 aktualizován s využitím mechanismů oddělených od OS. Microsoft tedy svůj Edge může začít podporovat na všech PC s Windows, nejen na PC organizací, které si zaplatí za rozšířenou podporu ESU.

Zdroj: Computerworld.com

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?