Hlavní navigace

Huawei se urychleně zbavuje nechtěných reklam na uzamykací obrazovce

20. 6. 2019

Sdílet

Stejnou rétoriku používali i zástupci značky Honor, kteří navíc uvedli, že za to celé vlastně může aplikace Booking.com, jež však nebyla nainstalovaná na všech zařízeních, kterých se tahle situace týkala. Ačkoliv přesnou příčinu zatím neznáme, společnost Huawei už potvrdila, že pocházela z jeho serverů, ale naštěstí už reklamy na další zařízení distribuovány nebudou.

O co se vlastně jedná? Podle portálu TechRadar někdo obrázky propašoval na servery Huawei s „rotujícími“ tapetami, které je následně začaly rozesílat na jednotlivá zařízení. Tapety by již brzy měly být nahrazeny něčím jiným než tapetou, ale pro odstranění reklam ze zařízení, kam už byly rozdistribuovány, je třeba je odstranit manuálně.

„Vážení zákazníci, děkujeme vám za vaše upřímné komentáře, omlouváme se za nepříjemnosti, způsobené vašemu [uživatelskému] zážitku. Vezměte prosím laskavě na vědomí, že jsme tyto obrázky na uzamykací obrazovku stáhli z našich serverů, neboť by se neměly objevovat na rozhraních uzamykací obrazovky.

Pokud jde o obrázky již stažené do vašeho telefonu, můžete je smazat následovně: 1) Jakmile se obrázek objeví na obrazovce, přejeďte prstem od spodního okraje obrazovky a zobrazí se panel operací; 2) Klikněte na tlačítko Smazat a v potvrzovacím boxu, který následně vyskočí, potvrďte kliknutím na Odstranit.

Budeme i nadále zlepšovat naše služby a přinášet vám excelentní uživatelský zážitek.“

Ačkoliv je problém podle všeho zažehnán, budou jeho dopady ještě nějakou dobu pociťovány. Jsou tři způsoby, jak vnímat to, co se stalo: Huawei o reklamách věděl a využil je jako zdroj příjmů; servery Huawei jsou žalostně nezabezpečené; nebo se zaměstnancům Huawei s přístupem k serverům nedá věřit. Ani jeden z důvodů nevypadá právě dobře, a Huawei by měl udělat něco pro to, aby znovuzískal důvěru uživatelů.

Zdroj: Techspot.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?