Hlavní navigace

Internetová rizika lze nyní pojistit

14. 1. 2016

Sdílet

Od ledna je možné jej sjednat pro jednotlivce jen za 900 Kč nebo pro celou rodinu za 1 188 Kč ročně. Pojišťovna za klienty v případě potřeby například vyřídí reklamaci zboží, zaplatí vzniklou škodu, zajistí odstranění poškozujících informací nebo ponese náklady na soudní řízení.

„Pojištění internetových rizik bylo poprvé zavedeno ve Francii před necelými třemi roky. Odtud se úspěšně šíří do dalších západoevropských zemí. My přicházíme s jeho vylepšenou verzí jako první v celém regionu střední a východní Evropy. Mimo jiné se soustředíme hlavně na ochranu klientů při nákupech na internetu, jejich osobních dat či dat souvisejících s užíváním platebních karet. Věříme, že naši zákazníci tuto novinku ocení a že se jim postará o klidnější spaní,“ uvedl ředitel Odboru pojištění majetku a odpovědnosti ČSOB Pojišťovny Michael Neuwirth.

Mezi typické případy pro využití pojistění patří dodávka poškozeného zboží objednaného na internetu poškozené, naborání do on-line bankovnictví, zneužití osobních dat, šíření nepravdivých osobních informací na internetu, ohrožení pověsti na sociálních sítích a zneužití platební karty na internetu. Rizika se tak netýkají pouze finančních oblastí.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality