Hlavní navigace

Investor Ondřej Tomek koupil skoro 70% podílu ve společnosti Shoptet

22. 10. 2014

Sdílet

Společnost Shoptet nyní provozuje více než 4 000 e-shopů v České republice a na Slovensku a trhu s e-shopy má přibližně 15% podíl.

„Shoptet skvěle zapadá do mé strategie investovat do silně rostoucích českých, zejména technologických firem a věřím, že v blízké době přidám další zajímavé investice, na které mám vyčleněno okolo 500 milionů korun,“ uvedl Ondřej Tomek.

Tomek svůj 69,7% podíl ve společnosti odkoupil od původního zakladatele Tomáše Krejčího. Smlouva byla podepsána 20. října 2014. Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet, nově disponuje 29,3% podílem a 1 % náleží obchodnímu řediteli Ondřeji Brablcovi. „S odchodem spoluzakladatele Tomáše Krejčího, který se rozhodl svou pozornost obrátit na vlastní projekty, se otevřela ideální příležitost pro nového investora. Shoptet je stále rostoucí firma a jsme proto rádi, že právě Ondřej Tomek do nás vložil svou důvěru,“ řekl Miroslav Uďan, CEO Shoptet. Dle statistiky společnosti Shoptet se na jejich e-shopech každý den provede desítky tisíc objednávek a čísla stále stoupají.

Čtěte také:
→ Internetový obchod v ČR stále roste, na prvním místě je elektronika
Společnost Shoptet přinesla výzkum o stavu e-commerce v České republice v roce 2013.
→ Shoptet expanduje do Brazílie
Společnost Shoptet, tvůrce a pronájemce e-shopů, získala silného partnera v Brazílii. Největší jihoamerická země je tak vedle České republiky a Slovenska třetí zemí, kde Shoptet působí.

Zaujal vás tento článek?
Zaregistrujte se k odběru našeho e-mailového newsletteru. Každý týden tak pohodlně získáte přehled o důležitých událostech v IT branži.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?