Hlavní navigace

Kdy budou vydány systémy Apple macOS Mojave a iOS 12?

20. 9. 2018

Sdílet

Apple svůj macOS 10.14 neboli Mojave pro laptopy a desktopy vydá v pondělí 24. září, oznámila společnost minulý týden.

Šéf společnosti Tim Cook si tuto novinku nechal až do posledních minut své téměř dvouhodinové středeční prezentace, kdy ji nevzrušeně a bez fanfár oznámil podobným stylem, jako ohlásil update tvOS, operačního systému, na němž běží platforma Apple TV.

„A pak, následující týden, tu máme skvělou novou aktualizaci pro Mac, macOS Mojave,“ řekl Cook předtím, než vyjmenoval seznam vylepšení, jako jsou tmavý režim nebo přepracovaný Mac App Store.

Computerworld před dvěma týdny na základě vzorců z předchozích let předpověděl jako datum uvedení Mojave 25. září. Netrefil se o jediný den.

Zároveň Computerworld odhadl i datum debutu iOS 12, a to 18. září. Apple však novou verzi svého mobilního operačního systému uvedl už v pondělí 17. září, tedy opět o den dříve.

macOS Mojave bude podporován menším počtem modelů Mac než loňský High Sierra, ale iOS 12 poběží na stejných zařízeních, která podporovala loňský iOS 11, uvedl Apple.

Jak iOS 12, tak macOS Mojave budou pro příslušná zařízení k dispozici jako bezplatné aktualizace. Tyto aktualizace budou k dispozici ke stažení z App Storu, respektive Mac App Storu.

Zdroj: Computerworld.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?