Hlavní navigace

KKCG vstupuje do Cleverlance Enterprise Solutions a AEC

8. 2. 2019

Sdílet

V České republice tak pod křídly KKCG vznikne unikátní dodavatel ICT služeb s konsolidovaným obratem převyšujícím 5 miliard korun a s více než 1800 zaměstnanci.

„Zakoupením většinových podílů v AEC a Cleverlance Enterprise Solutions (CES) pokračuje skupina KKCG ve své dlouhodobé strategii, jejímž cílem je vybudovat ICT holding. Ten by měl zastřešovat skupinu specializovaných firem, které budou společně schopny nabídnout klientům ucelenou řadu ICT služeb a produktů,“ komentoval letošní první velkou ICT transakci na českém trhu investiční ředitel KKCG Michal Tománek. KKCG kupuje sedmdesátiprocentní podíl v CES a pětapadesátiprocentní podíl v AEC. Tománek připomněl, že od konce roku 2017 patří do skupiny majoritní část holdingu Autocont, který je největším nezávislým českým poskytovatelem ICT služeb; součástí portfolia společností zaměřených na ICT jsou také datová centra společnosti DataSpring a SafeDX, společnost Conectart, či start-upy, které získal fond Springtide Ventures v Čechách a v Izraeli. „Jde nám o obchodní rozvoj všech firem, které máme v portfoliu,“ doplnil Michal Tománek. Jedním z hlavních cílů je pak podle něj zajistit přístup na zahraniční trhy a také podporu pro dynamičtější rozvoj vlastních SW řešení a služeb. „Většina zákazníků prochází digitální transformací a to je významná příležitost pro další růst,“ uvedl.

Cleverlance Group zůstane minoritním partnerem ve společném podniku a její management (Jiří Bíba, Vít Urbanec, Petr Štros) se bude dále podílet na vedení CES, a s Tomášem Strýčkem, dalším minoritním akcionářem, na vedení AEC. Vedením aktivit nově vznikajícího ICT holdingu KKCG bude pověřen Milan Sameš.

Transakce podléhá schválení Úřadu pro hospodářskou soutěž a její cena nebyla zveřejněna. Do doby než bude schválena, bude Cleverlance Enterprise Solutions a AEC jednat samostatně.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality