Hlavní navigace

LG očekává 15procentní propad zisků, mobilní divize dále padá

15. 7. 2019

Sdílet

Ve své předběžné výsledovce LG píše, že očekává provozní zisk za tříměsíční období končící červnem na úrovni 652,2 miliardy wonů (12,58 miliardy korun), což je hluboko pod očekáváním analytiků, kteří se v průměru shodli na částce 774 miliard. Zároveň to znamená 15,4procentní propad oproti stejném období před rokem. Tržby naopak meziročně vzrostou, naplní-li se očekávání, a to o 4,1 procenta na 15,6 bilionů wonů (300 miliard korun).

Ačkoliv čísla pro jednotlivé divize LG neposkytla, za propady nejspíše může hlavně problémová mobilní divize. U té analytici očekávají provozní ztrátu ve výši 200 miliard wonů, což by znamenalo devátý kvartál v řadě, kdy by LG v tomhle byznysu přišla o peníze.

Vypadá to, že Q2/2019 bude opakováním předchozího čtvrtletí, kdy se divize LG Mobile dostala na nejnižší úroveň tržeb za zhruba osm let.

Analytik Kim Dong-won ze společnosti KB Securities řekl, že ačkoliv zaznamenal byznys domácích spotřebičů LG zvýšení zisk, OLED televizím se tolik nedaří, neboť čelí velké konkurenci ze strany QLED modelů od Samsungu.

Ačkoliv 15,4 procent meziročně směrem dolů nezní vůbec dobře, pořád je to lepší než 56 procent, očekávaných Samsungem, což je důsledek klesajících cen čipů typu DRAM a NAND.

Zdroj: Techspot.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?