Hlavní navigace

LG začíná s Chrome OS, představuje all-in-one PC Chromebase

18. 12. 2013

Sdílet

All-in-one desktopový počítač Chromebase je zaměřen na spotřebitele a business uživatele, samotný výrobce jej pak popisuje jako „perfektní zařízení“ pro využití výhod online produktů Googlu, jako je Gmail, Drive, vyhledávání, mapy, YouTube, Play či Google+ Hangouts.

PC s Chrome OS nabízí pod názvem Chromebox i konkurenční Samsung.

Google popsal Chromebase od LG jako „úžasnou novou formu zařízení“, která rozšiřuje možnosti dostupné pro zákazníky v domácnostech, škole či kanceláři. All-in-one počítače integrují systémové komponenty přímo do monitoru.

LG doufá, že se Chromebase dočká přijetí nejen v domácnostech, ale i ve školách, hotelech, call centrech a dalších firemních nastaveních.

Konkrétně bude all-in-one běžet na procesoru Intel Celeron a bude mít 21,5palcový Full HD (1 920 × 1 080) IPS displej, 2 GB paměti a 16 GB úložiště iSSD. Cena a dostupnost zařízení je dosud neznámá.

K dalším vlastnostem patří 1,3megapixelová webkamera a mikrofon pro videohovory, pár integrovaných pětiwattových reproduktorů, klávesnice a myš. Pokud jde o konektivitu, dočkají se uživatelé HDMI vstupu, LAN konektoru a portů USB 2.0 a 3.0.

Procesor, byť ne zrovna z těch nejvýkonnějších od Intelu, má dle výrobce dostatečný výpočetní výkon na to, aby uživatelům LG Chromebase umožnil jednoduše spouštět webové aplikace, hry a graficky náročnější úkoly.

Společnost měla již v říjnu „zarezervované“ tři ochranné známky na počítače, které obsahovaly slovo Chrome, což napovídalo, že její první produkt založený na Chrome OS na sebe nenechá dlouho čekat.

Google se nechal slyšet, že s radostí vítá LG do „rodiny Chrome“.

Zdroj: IDG News Service

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?