Hlavní navigace

Microsoftu se dařilo: v posledním čtvrtletí vzrostly obraty i tržby

19. 4. 2013

Sdílet

Společnosti Microsoft se podařilo zvýšit obrat za své třetí fiskální čtvrtletí (které skončilo 31.3.2013) ve všech svých divizích. Celkově firma utržila 20,5 miliardy USD, v meziročním vyjádření činil nárůst obratu 18%. Čistý zisk pak byl 6,06 miliardy USD, a to dává výsledek 72 centů na akcii.

Začátkem roku 2013 Microsoft uvedl na trh novou verzí svého Office a koncem ledna začal prodávat tento produkt formou ročního předplatného. Čas teprve ukáže, jestli tento obchodní model bude v dlouhodobém horizontu výhodný, v každém případě ale divize Business, pod kterou produkty Office patří, zvýšila své obraty v posledním čtvrtletí o 8%.

Microsoft Surface / Windows

Divize Windows narostla sice nejvíce, o 23%, ovšem po započítání oprav na nabídky upgradu byl čistý nárůst blízký nule.

Dobře si vedla i divize Server & Tools, jejíž obraty narostly o 11%, zásluhu na tom měly především produkty Microsoft SQL Server a System Center.

Divize on-line služeb hlásí 22% nárůst obratu on-line reklamy. Divize Entertainment and Devices vzrostla o 56%.

Zpráva ohledně výsledku Microsoftu přichází krátce poté, co agentura IDC zveřejnila čísla prodejů PC, které globálně ukazují na meziroční pokles o 14%. Na výsledcích se naštěstí pro Microsoft neprojevilo vlažné přijetí Windows 8 a Windows RT.

Čtěte také: Microsoft směruje politiku licencování Office na předplatné

Zdroj: IDG News Service

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?