Hlavní navigace

MS SQL Server 2016 bude i ve verzi pro Linux

18. 3. 2016

Sdílet

Microsoft sám označil novou verzi SQL Serveru jako přelomovou verzi. SQL Server 2016 přinese celou řadu novinek a možností: 

  • Maximální bezpečnost pro data, která jsou vždy šifrovaná, ať již se jedná o uložená data, data při přenosu nebo v paměti.
  • Zpracování transakčních i analytických úloh v paměti přinášející nárůst výkonu 30 - 100krát.
  • Extrémní výkon při provozování datového skladu podložený výkonnostním srovnáním - #1, #2 a #3 TPC-H 10 Terabyte benchmarks for non-clustered performance.
  • Business Intelligence řešení pro každého zaměstnance na jakémkoliv zařízení – včetně mobilního BI pro iOS, Android a Windows Phone zařízení.
  • Propojení s cloudovými službami umožňující zákazníkům snadné nasazení hybridních architektur s cílem snížit náklady či zvýšit škálovatelnost. 
  • Pokročilá analytika s podporou R jazyka a prostředí umožňující zákazníkům provádět predikce v reálném čase jak nad operačními, tak analytickými daty.

„KPMG zaznamenalo výrazné zrychlení klíčových analytických operací – snížení potřebného času na zpracování až o 60 % a zmenšení velikosti datového modelu – až desetinásobná tabulková komprese díky využití technologií Columnstore indexů a funkce paralelního vkládání obsažených v SQL Serveru 2016,“ říká Michael S. Sellman, výkonný ředitel, globální IT služby, KPMG LLP.

Vedle klíčových novinek v SQL Serveru 2016 oznámil Microsoft také své plány týkající se uvedení SQL Serveru pro Linux. To umožní SQL Serveru poskytovat konzistentní datovou platformu nejen na platformě Windows, ale také pro Linux, stejně tak jako pro on-premise řešení i cloud. Základní funkce relační databáze jsou v současné chvíli k dispozici ve formě preview, s všeobecnou dostupností se pak počítá v polovině roku 2017.

 

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?