Hlavní navigace

Nadace Linux nabírá nové členy a začíná s projektem Xen

19. 4. 2013

Sdílet

Navíc nadace už v neděli večer řekla, že se nejnovějším projektem spolupráce nadace (Linux Foundation Collaborative Project) stane Xen Project, což vývojářské komunitě tohoto open-source hypervizoru poskytne přístup k odborným znalostem a infrastruktuře nadace.

Oznámení byla součástí zahájení sedmého každoročního summitu Libux Foundation Collaboration Summit, který začal v pondělí v San Francisku.

Ze tří nových členů je pravděpodobně nejvýznamnější Hisense, společnost zaštítěná čínskou vládou specializující se na zakázkový mobilní hardware pro využití v byznysu. Podle nadace používá Hisense Linux jako operační systém na mnoha svých mobilních produktech.

Viceprezident Hisense Li Fu uvedl ve svém prohlášení, že je pro jeho společnost aktuální zaměření nadace na mobilitu atraktivní.

„Nadace Linux a její členové pracují na vylepšování mobilních technologií založených na Linuxu, a my se těšíme na to, že přispějeme k fóru Code Aurora (CAF) v rámci našeho závazku k této práci a toho, že nám to pomůže rychleji inovovat a dodávat nové produkty, které uspokojí poptávku na trhu,“ řekl Li.

Kalifornská společnost Solarflare dost investovala do Linuxu jakožto základu mnoha svých produktů pro optimalizaci sítě, a podporuje využití softwarem definovaných sítí prostřednictvím open-source standardu OpenFlow.

„Open-source software a Linux jsou důležité pro úspěch jak Solarflare, tak našich zákazníků. Po mnoho let jsme podporovali údržbu utility síťového rozhraní Linuxu ethtool, a také svým zákazníkům dodáváme různé open-source produkty založené na Linuxu,“ řekl viceprezident pro řešení a externí marketing společnosti Bruce Tolley.

Práce firmy Thomas-Krenn v oblasti vysoce výkonné výpočetní techniky ji dostává do častého kontaktu s Linuxem. Její výkonný ředitel Christoph Maier řekl, že se to v nejbližší době nezmění.

„Poptávka po Linuxu v podnicích stále rapidně roste. Říkají to výzkumné firmy a je to každodenně dokazováno implementacemi u našich zákazníků. Chceme k této rostoucí platformě přispět a být součástí tohoto růstu a spolupráce,“ řekl Maier.

Zdroj: IDG News Service

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality