Hlavní navigace

Narůstající složitost firemních sítí často snižuje produktivitu

27. 9. 2019

Sdílet

Uvedla to společnost GFI Software. Každou sekundu se k internetu nově připojuje přes 120 zařízení, samotných IoT zařízení bude na internetu do roku 2020 přes 20 miliard. Důsledkem tohoto růstu je zvětšující se počet prvků, které v takové komplexní síti mohou selhat.

Mezi hlavní síťové problémy, které mohou mít zásadní dopad na organizaci, patří zejména:

  • Slabé zabezpečení – Jednou z nejběžnějších příčin síťových problémů je bezpečnost, nebo spíše nedostatek zabezpečení. Podle Ponemon Institute jsou dvě třetiny všech narušení sítí způsobeny bezpečnostními mezerami, lidskými chybami a nedbalostí.
  • Změny konfigurace – Během přidávání nebo odebírání zařízení ze sítě, doplňování nových funkčností, migraci systémů, nebo provádění podstatných změn ve stávajících aplikacích dochází ke změnám sítě a její konfigurace, což může vést ke snížení její výkonnosti a integrity.
  • Manuální správa – Manuální správa a zásahy, neefektivní síťové postupy a procesy, a neúplný přehled o provozu a výkonnosti sítě mohou snižovat míru inovací a konkurenceschopnost. Studie od Veriflow ukazuje, že na manuálně prováděné procesy spoléhá 69 % organizací.
  • Absence prioritizování klíčových aplikací – Video aplikace jako Netflix či YouTube mohou spotřebovat podstatnou část přenosové kapacity organizace. Kritické aplikace pak zpomalují své spuštění nebo zcela zamrznou. Výsledek: ztráta dat, ztráta produktivity, frustrovaní uživatelé.

„IT administrátoři a informační manažeři dnes stojí před úkolem jak vyhovět náročnějším požadavkům business uživatelů na výkonnost IT a přitom zachovat integritu svých stále komplexnějších sítí,“ řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej GFI Software v ČR a na Slovensku. „Aktuální problémy svých firemních sítí dnes mohou identifikovat a vyřešit s pomocí nástrojů pro průběžné vyhodnocování provozu, automatizované skenování a prioritizaci důležitých podnikových aplikací.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality