Hlavní navigace

Navigace v Google Maps vám obrázkem ukáže, kde odbočit

15. 5. 2017

Sdílet

Tyto obrázky a videa chce nyní Google využít k tomu, aby vám pomohl dostat se z bodu A do bodu B.

Při svém dalším výletu autem se o své trase dozvíte něco nového. Nová vylepšení rozhraní Google Maps kladou větší důraz na zobrazení ulic a zobrazují malé snímky jednotlivých kroků vedle popisu, jsou-li k dispozici. Jakmile klepnete na jednu z miniatur, získáte úplný pohled na scénu se zobrazením směru trasy udávajícím, kam odbočit nebo co dělat.

Další novou součástí Map Google je ještě menší změna v navigaci. Konkrétně byl vyladěn spodní navigační panel. Jak je vidět nahoře, většina obrazovek nyní obsahuje standardní navigační lištu pro Android a přidána jsou i nová, vševypovídající tlačítka, která vás zavedou na různé obrazovky. To, zda se vám změna líbí, je záležitostí osobních preferencí.

Zdá se, že změny nastaly na straně serveru a nejsou svázány s konkrétní aktualizací, ale pokud je nevidíte, můžete si zkusit stáhnout nejnovější APK Google Maps podepsaný Googlem z APK Mirror. Nové obrázky služby Street View v aplikaci pro iOS zatím nejsou aktivní.

Přidání obrázků ze Street View je malá změna a jedna většina lidí si jí ani nevšimne, ale mohlo by jít o počátek rostoucího důrazu na mapování v reálném světě. Mapy Google jsou už nyní často nejdůležitější navigační aplikací na našich telefonech, ale schopnost procházet více reálného světa s využitím aktuálních snímků by znamenala skutečný únik konkurenci.

Zdroj: CIO.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?