Hlavní navigace

Prediktivní výpočet trasy součástí navigační aplikace Sygic

13. 6. 2018

Sdílet

Funkce „Prediktivní výpočet trasy“ zohlední všechny možné trasy a vybere tu, která je časově nejvýhodnější. To provádí tak, že do výpočtu zahrne skutečné průměrné rychlosti na silnicích (a nikoliv maximální předepsané rychlosti), světelné křižovatky, kruhové objezdy, denní dobu a historická data získaná z podobných jízd. Funkce „Prediktivní výpočet trasy“ se aktivuje automaticky po zapnutí aplikace Sygic, a dokáže pracovat i v případě nedostupného datového spojení a mobilního signálu.

Až do současnosti se systémy GPS navigace spoléhaly pouze na dopravní data v reálném čase, aby mohly navrhovat nejoptimálnější trasy. Pokud však tyto systémy nemají přístup k mobilnímu signálu, dokáží navrhovat pouze možné trasy – to znamená, že nedokáží ihned a přesně určit nejlepší trasu.

Pokročilé aplikace GPS svým uživatelům přinášejí značné úspory: časové i finanční. Výzkum prováděný automobilkou Ford dospěl k závěru, že GPS navigační aplikace mohou svým uživatelům pomoci snížit spotřebu paliva až o 15 %. A v rámci jedné starší studie bylo zjištěno, že na základě přesných dopravních dat mohou řidiči ušetřit až čtyři dny jezdění ročně.

Všech 200 milionů uživatelů Sygic po celém světě může funkci „Prediktivní výpočet trasy“ ihned začít používat zdarma. S kombinací potenciálu dopravních informací v reálném čase a prediktivního výpočtu trasy na základě historických dat uživatelé aplikace Sygic získávají nejvýkonnější nástroj pro předpokládaný čas příjezdu (ETA), který je jednoznačně nejlepší v rámci všech GPS navigačních systémů na celém světě.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality