Hlavní navigace

Přichází mobilní telefon Cat S61 s nástroji pro řemeslníky

22. 6. 2018

Sdílet

Cat phones představili svou novou vlajkovou loď, mobilní telefon Cat S61. Je to vylepšená verze modelu Cat S60 s rozšířenými možnostmi termovize Flir, zabudovaným laserovým měřičem vzdálenosti a snímačem kvality vzduchu v interiéru. Mobilní telefon Cat S61 by mohl být vhodným pomoceníkem pro řemeslníky, stavaře, energetiky a další podobné profese.

Telefon Cat S61 obsahuje integrovanou termokamerou Flir s vylepšeným softwarem pro větší kontrast snímků, s rozšířeným rozsahem teplot až do 400 stupňů Celsia, a zlepšením z VGA na HD detaily. To umožní použití přístroje v takových aplikacích, kdy je nutná přenositelnost, konektivita a větší kvalita obrazu. Diagnostika vozidel, sledování asfaltu a monitorování zařízení s vyššími teplotami - to vše je nyní možné s telefonem Cat S61. Telefon zastane i již tradiční využití jako detekci tepelných ztrát kolem oken a dveří, vyhledání vlhkosti a chybějící izolace, identifikaci přehřátí elektrických spotřebičů a přetížených obvodů či vidění v naprosté tmě, skrz hustou mlhu nebo kouř.

Cat S61 má také zabudovaný snímač kvality vzduchu v interiéru od společnosti Sensirion, který upozorní uživatele na vysokou úroveň znečišťujících látek (těkavých organických látek - VOC) v ovzduší jejich pracovního prostředí. Mezi běžné zdroje VOC patří laky, rozpouštědla, koberce, nábytek a čisticí prostředky, které jsou běžné v prostředích typických pro uživatele telefonů značky Cat. Snímač také umožňuje měření vlhkosti a aktuální teploty.

Model Cat S61 je také vybaven laserovým měřičem vzdálenosti, který dokáže měřit distanci mezi dvěma body až do 10 m. Také dokáže vypočítat plochu a je možné v něm přepínat mezi metrickými a imperiálními jednotkami. Všechna data jsou ukládána do snímku, takže lze provést alternativní odhady měření nebo provádět úpravy bez nutnosti vrátit se na místo.

Telefon Cat S61 je vybaven 5,2” FHD displejem se sklem Gorilla 5, optimalizovaným pro venkovní použití. Je vodotěsný až do hloubky 3 metrů po dobu 1 hodiny. Vyhovuje specifikaci MIL 810G a je vyroben tak, aby odolal opakovaným pádům na beton z výšky 1,8 m.

Telefon Cat S61 bude v České republice k dostání jak u vybraných maloobchodníků, tak u operátorů.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality