Hlavní navigace

ProtonMail spouští samostatnou aplikaci pro iOS

27. 11. 2018

Sdílet

ProtonMail teď podle slov svých zástupců nabízí ochranu pro nejpopulárnější operační systémy včetně Windows, MacOS, Linuxu a Androidu.

VPN funkce převládají v podnikových bezpečnostních produktech a produktech pro správu, tvrdí Phil Hochmuth, programový ředitel týmu podnikové mobility analytické firmy IDC. Zároveň VPN služby stále více vyhledávají spotřebitelé, kteří jimi chtějí chránit své online aktivity na „drátových“ sítích i 4G/LTE připojeních.

„Klíčové je, že tato VPN funkce – vetkaná přímo do samotné aplikace – je způsobem, jak vytvořit bezpečnější konektivitu a funkcionalitu aplikace, aniž by to mělo negativní vliv na výkon zařízení nebo výdrž jeho baterie,“ uvádí Hochmuth.

Funkce VPN bývají integrovány do produktů mobilního zabezpečení, jako je ochrana koncových bodů od společnosti Symantec, která uplatňuje VPN funkcionalitu za chodu, která chrání uživatele při detekci rizik u otevřených bezdrátových připojení.

„Podniky implementují mikro-VPN funkce či VPN funkce na bázi aplikací pro ochranu citlivých dat na korporátních aplikací, aniž by musely provádět tunneling či šifrování všech dat, což je těžkopádné a má to negativní vliv na výkon,“ dodal Hochmuth.

ProtonMail, e-mailová služba s end-to-end šifrování, která vznikla v roce 2014 na poli švýcarského CERNU, je provozována společností Proton Technologies AG, která tvrdí, že je jedinou VPN bez omezení šířky pásma, limitů na data nebo „inzerce vstupující do soukromí.“ Proton zároveň uvádí, že na zařízení neinstaluje žádný adware ani neprodává data uživatelů třetím stranám – striktně uplatňuje pravidlo „nulových záznamů.“ Bezplatná VPN služba je plně financována z placených plánů.

Zdroj: Computerworld.com

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?