Hlavní navigace

První fond ve střední Evropě pro investice do kryptoměn

5. 2. 2018

Sdílet

Díky vysoké hodnotě a dlouhodobě rostoucím kurzům virtuálních měn Kryptofond očekává výnosy od 30 % výše. Jedná se o první projekt svého druhu v regionu střední a východní Evropy.

Investiční výbor fondu tvoří odborníci, kteří vybírají portfolio kryptoměn tak, aby se slučovalo s investiční filosofií, jíž je investice do dlouhodobě růstových měn. „Z dlouhodobého hlediska je možné, že funkci lídra trhu, kterým je v současnosti bitcoin, převezme jiná měna. Tento fenomén, kdy si lídr nedokáže udržet svou pozici na vrcholu, není ve světě technologií ničím nevídaným. Kryptofond využijí zejména ti, kteří se tomuto riziku chtějí vyhnout a přenechají volbu kryptoměn odborníkům,“ říká projektový manažer Kryptofondu Jan Záhumenský.

Další výhodou Kryptofondu je jednoduchost investičního procesu, který se podobá investici do běžných fondů. Na nevídaném růstu kryptoměn v posledních letech je tak možné participovat i bez hlubších znalostí této oblasti. Kvalifikovaní investoři mohou díky Kryptofondu dosáhnout profesionální míry zabezpečení a skladování mincí, a to s minimálními finančními i časovými náklady. „Správné skladování je důležité zejména kvůli tzv. ‚štěpení‘, při kterém dochází ke vzniku nové kryptoměny, jejímž základem je měna původní. Jen u bitcoinu v minulém roce toto štěpení proběhlo dokonce dvakrát. Důležité pro investory je, že mají nárok na obě měny, a to představuje dodatečný výnos,“ uvádí spoluzakladatel fondu Andrej Štaňko.

Fond byl registrován u České národní banky 29. května 2017, je dostupný na webových stránkách www.kryptofond.cz a je určen pro kvalifikované investory.

Vznik Kryptofondu je dalším potvrzením rostoucího uznání a implementace kryptoměn obchodníky a tradičními finančními institucemi. Kryptoměny jsou běžně využívány k transakcím, o čemž svědčí například nedávný prodej bytu v Praze, za který bylo zaplaceno v bitcoinech. Jejich reálné uplatnění se každým dnem zvyšuje s tím, jak roste množství subjektů, které akceptují kryptoměny. Jak se možnosti využití kryptoměn stále rozšiřují, jejich budoucí potenciál roste.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality