Hlavní navigace

Samsung chce motivovat vývojáře k programování aplikací pro multifunkční kancelářské tiskárny

18. 3. 2015

Sdílet

Aplikace pro tiskárny je možné tvořit pomocí nového vývojového prostředí Smart UX SDK, zatím pro multifunkční kancelářské tiskárny Samsung řady MultiXpress a ProXpress, které se ovládají pomocí integrovaného tabletu se systémem Android s 10,1palcovou obrazovkou.

Samsung doufá, že podnikoví vývojáři, nezávislí prodejci softwaru, systémoví integrátoři a prodejci zařízení budou pro tyto tiskárny tvořit aplikace založené na systému Android. Vedle Samsungu je jedinou další firmou, která se tvorbou takových aplikací zabývá jihokorejský Hancom.

Aplikace Office společnosti Hancom umožňuje uživatelům prohlížet a upravovat dokumenty přímo na tiskárně. Přínosem je to, že se uživatel nemusí vracet ke svému počítači, aby opravil případné chyby ve vytištěném dokumentu. Samsung také vytváří aplikace pro tiskárny, mimo jiné Mobile Print, která nabízí integraci s online úložišti jako je Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive nebo Box.

SDK je k dispozici ke stažení ve vývojářské sekci webu společnosti Samsung. Umožňuje přístup k funkcím tisku, skenování a kopírování i ke cloudovým aplikacím. Pro usnadnění prvních kroků Samsung nabízí i příručku pro programátory.

Samsung se snaží využít své silné pozice v ekosystému operačního systému Android, aby  prodal více profesionálních tiskáren, ale přesvědčit vývojáře pravděpodobně nebude snadné – nedaří se mu to ani v případě úprav aplikací pro mobilní telefony, což je trh, kde má podstatně silnější postavení než u kancelářských tiskáren.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?