Hlavní navigace

Samsung představil prohnuté obrazovky

27. 1. 2014

Sdílet

Samsung Electronics uvedl v rámci své výstavy Samsung Europen Forum 2014 první komerční prohnuté UHD (Utra High Definition) televizory a představil evropskému trhu nové široké portfolio prohnutých a UHD televizorů pro letošní rok.

V roce 2013 uvedl na trh Samsung tři televizory kategorie UHD a také představil svůj vůbec první televizor s prohnutým designem. V roce 2014 trend nových technologií pokračuje uvedením nových modelů UHD včetně největšího UHD televizoru na světě s úhlopříčkou 110".

Televizory s prohnutou obrazovkou poskytují takřka divadelní zážitek a zásadně mění způsob, jakým svět dosud nahlížel na televizory. Prohnutá obrazovka propůjčuje videu reálné vlastnosti, kterých na plochých obrazovkách nelze docílit. Navíc širší zorné pole vytváří panoramatický efekt, díky kterému se obrazovka zdá ještě větší, než je. Prohnutý design vytváří vyváženou a sjednocenou pozorovací vzdálenost pro reálnější zážitek ze sledování a s lepšími pozorovací úhly a vyšším kontrastem z různých pozic.

UHD televizory poskytují lepší kvalitu obrazu se čtyřnásobně větším rozlišením a více pixely než Full HD. Díky technologii Upscaling, která je součástí všech Samsung UHD televizorů, dostávají diváci nejlepší obraz bez ohledu na vlastnosti zdroje. Tato patentovaná technologie převádí Full HD, HD a nižší zdroje rozlišení na kvalitu UHD prostřednictvím jedinečného čtyřfázového procesu. Ten se skládá z analýzy signálu, redukce šumu, analýzy detailu a upscalingu (konverze počtu pixelů). Technologie UHD Dimming pomáhá dále optimalizovat kvalitu obrazu zpracováním každého bloku obrazu. Výsledkem je hlubší černá a lepší kontrast.

Nové technologie Smart TV využívají inovovaného čtyřjádrového procesoru. Ten je dvakrát rychlejší a přináší rychlejší načítání a navigaci s celkově lepším výkonem Smart TV. Třešničkou na dortu je rychlé zapnutí televizoru díky funkci Instant On.

Čtěte také:
→ Samsung prodává Galaxy Round s prohnutým displejem
Jihokorejský Samsung opět doběhl do cíle jako první a začal prodávat sériový telefon s flexibilním AMOLED displejem. Zatím jen doma v Koreji.
→ Panasonic končí s plazmovými televizemi
Japonská firma Panasonic se rozhodla ukončit výrobu displejů a televizorů s plazmovou obrazovkou. Protože se jedná o předního výrobce, tato technologie zřejmě končí.

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality