Hlavní navigace

Samsung prodává Galaxy Round s prohnutým displejem

10. 10. 2013

Sdílet

Galaxy Round s typovým označením SM-910S se začal prodávat zatím na jihokorejském trhu. Displej nového telefonu je prohnutý ve tvaru válce. A nejen displej, prohnutá je celá konstrukce, navíc poloměr zadního krytu je menší, takže mobil se příjemně směrem k podélným krajům zužuje. Prostě tvar ideální na to, aby se telefon nosil v kapse na nohavici kalhot.

Displej samotný je vyroben technologií Super AMOLED a patří rozlišením do kategorie Full HD. Jeho úhlopříčka je 5,7" a celý telefon je s hmotností 154g velmi lehký i velmi tenký - jeho tloušťka je 7,9 mm.

Galaxy Round je připraven na to, aby se dal ovládat jednou rukou: funkce One Hand Operation umožní umístit většinu ovládacích prvků na požadovaný okraj displeje (pravý nebo levý - podle toho, kterou rukou chceme telefon ovládat). Telefon je podporuje multitasking (otevření více aplikací nebo více instancí téhož programu současně) tak, aby bylo možné vyměňovat a sdílet data mezi aplikacemi.

Funkce Gravity umožní ovládat telefon ležící na stole tak, že se přitlačí odstávající okraj telefonu, který se tak zhoupne. Telefon bude pohánět Android ve verzi 4.3 Jelly Bean s nadstavbou TouchWiz UI.

Jak se novinka ujme, to se ukáže. Problémem by mohla být cena, která bude okolo 1000 USD. O prohnutý displej se snaží i jiní výrobci. Měl je už i Samsung v modelech Nexus S a Galaxy Nexus, ovšem prohnutí bylo jen v krytu displeje. Konkurent LG již ohlásil zahájení masové výroby flexibilních AMOLED displejů, které hodlá využít v nových modelech svých smartphonů.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Čtěte také:
→ LG uvede na trh chytrý telefon s flexibilním displejem OLED

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?