Hlavní navigace

SAP rozšiřuje arzenál nástrojů pro prediktivní analytiku

11. 9. 2013

Sdílet

Oproti tradičním nástrojům business intelligence (BI) má prediktivní analýza jiné cíle. Místo bežných reportů a pohledů na minulá data využívá statistických nástrojů pro hledání vzorců a korelací dat s cílem odhadnout předpokládané budoucí chování zákazníků a trhů.

Nástroje, které společnost KXEN vyvíjí, se zaměřují především na usnadnění práce pro analytiky v komerční sféře. Nyní tyto nástroje rozšíří funkčnost SAPu. Výsledkem by mělo i to, že prediktivních funkcí bude moci využít větší počet uživatelů bez pomoci specializovaného IT oddělení. Zjednodušení firma popisuje jako sémantickou vrstvu, kterou je aplikace vybavena. Kvalifikovaní uživatelé (power users) mohou definovat široké spektrum znovupoužitelných obchodních komponent, které mohou být opakovaně využity pro zpracování dat a generování předpovědních modelů.

Technologie firmy KXEN bude implementována do SAP ERP - týkat se to bude samostatně běžících systémů (on-premise), řešení poskytovaných formou SaaS i in-memory systémů (SAP HANA).

Prediktivní analýza velkých dat je oblastí, kde se čeká v nejbližších letech velký rozvoj. Avšak již nyní je zde velká konkurence: svá řešení mají i SAS Institute, IBM a Oracle. Snadnost použití, na kterou vsadila technologie KXEN, může být jedním z důležitých faktorů, jak v konkurenci uspět.

Zdroj: IDG News Service

G+

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?