Hlavní navigace

Shoptet expanduje do Brazílie

30. 9. 2014

Sdílet

Česká firma Shoptet, která na domácím trhu patří mezi největší pronájemce e-shopů, expandovala na brazilský trh. Shoptet navázal spolupráci se společností HCS Tecnologia da Informação Ltda, která se zaměřuje na vývoj speciálních informačních systémů. Propojení s lokální firmou má Shoptetu zajistit stabilní postavení na trhu a důvěru nových klientů.

„V Brazílii je konkurence v našem oboru, například oproti anglicky mluvícím zemím, opravdu minimální. Navíc nabízíme mnohem kvalitnější služby než valná většina domácích společností zabývajících se tvorbou a pronájmem e-shopů. Přesto je potřeba být na pozoru a neustále nabídku svých služeb zdokonalovat a přizpůsobovat požadavkům zákazníků,“ říká Miroslav Uďan, šéf Shoptetu.

HCS Tecnologia da Informação Ltda. vznikla roku 1991 a sloužila jako konzultant a zprostředkovatel SAP, její hlavní cílovou skupinou jsou klienti z oboru finančnictví nebo služeb. Od roku 2006 se zaměřuje také na vývoj a výrobu speciálních systémů pro odvětví těžebního průmyslu. Navíc je partnerem brazilské pobočky společnosti Capgemini. „Navázání spolupráce s takto významnou firmou je pro nás velmi důležité. Věříme, že díky novému obchodnímu partnerovi ještě více upevníme svou pozici na brazilském trhu v odvětví IT, a naše klientela zde se bude dále pomalu ale jistě rozrůstat,“ doplňuje Uďan.

Shoptet hodně sází na budoucí růst brazilského internetého trhu, na základě průzkumů byla tato země vyhlášena za jednu ze zemí s nejrychleji rostoucím počtem uživatelů internetu na světě. V současné době má internetové pokrytí 45 % země, do roku 2016 by se mělo zvýšit na 57 procent. Ze statistik společnosti comScore například vyplynulo, že Brazilci vloni na internetu strávili průměrně 27 hodin měsíčně, přičemž celosvětový měsíční průměr je 24,7 hodiny. Jihoameričané jsou také velmi aktivní na sociálních sítích, po USA je Brazílie druhou zemí s největším počtem uživatelů Facebooku, účet na něm má 65 % z nich, což je více než 64 milionů lidí. A již 61 % z celkového počtu zhruba 100 milionů brazilských uživatelů internetu alespoň jednou koupilo něco přes internet

Vedle "domácí" České republiky a Slovenska, se tak Brazílie zařadila mezi další zemi, kde Shoptet působí. V současné době firma provozuje více než 3 000 internetových obchodů, z toho více než 200 z nich právě v Jižní Americe.

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality